LOKALNI ŠERIF S MISIJOM

Putinov ‘nasljednik‘ koji ga je spasio od medvjeda sprema prijetnju Ukrajini: ‘To bi moglo izazvati kaos‘

Bivši Putinov tjelohranitelj i navodni nasljednik regrutirao je mnoštvo vojnih instruktora da obučavaju novu vojsku operatera dronova

Aleksej Djumin i Vladimir Putin

 AFP

Ruski guverner koji se navodno "priprema za nasljednika" ruskog predsjednika Vladimira Putina, pokrenuo je tečaj obuke za upravljanje dronovima za ruske vojne snage i operativce tajne službe kako bi gađali mete i provodili obavještajne i izviđačke misije u Ukrajini, što bi moglo značiti još više nereda i kaosa u toj zemlji.

Aleksej Djumin je 50-godišnji bivši Putinov tjelohranitelj i bivši zamjenik ministra obrane, koji je 2014. u tajnosti vodio operaciju izvlačenja svrgnutog ukrajinskog predsjednika i favorita Kremlja Viktora Janukoviča s Krima te njegovog prebacivanja u Rusiju.

On je navodno zadobio Putinovo povjerenje spasivši ruskog autokrata od "sigurne smrti" preplašivši medvjeda koji je pokušao provaliti u udaljenu predsjedničku planinsku rezidenciju, kako prenosi Daily Mail.

A sada je ruski propagandni medij RIA FAN objavio videosnimke i fotografije tečaja obuke za pilotiranje bespilotnim letjelicama, pokrenutom po Djuminovom nalogu u ruskoj regiji Tula, koje je guverner.

Bivši Putinov tjelohranitelj regrutirao je mnoštvo vojnih instruktora da obučavaju novu vojsku operatera bespilotnih letjelica, u trenutku dok Rusija nastoji povratiti zračnu nadmoć u svom ratu protiv Ukrajine, prenosi Daily Mail pisanje ruskog medija.

Diplomanti škole prolaze kroz intenzivnu obuku prije stjecanja certifikata, nakon čega se šalju ravno u Ukrajinu kako bi pokretali napade dronovima ili proveli obavještajne i izviđačke operacije.

"Od početka specijalne vojne operacije Aleksej Djumin je u stalnom kontaktu s ruskim Ministarstvom obrane, sa zapovjedništvom postrojbi u kojima služe rezervisti iz Tule", izjavio je Maksim Sinjavski, lokalni ministar trgovine.

image

Djumin je u tvornici oružja nadgledao provođenje akcija s ciljem porasta proizvodnje

AFP

"Vojnicima je isporučena dodatna oprema, strojevi i specijalna oprema. Ovladavanje vještinama korištenja bespilotnih letjelica omogućit će vojnom osoblju da kompetentno izvršava svoje zadaće", dodao je.

Djumin je služio kao zamjenik šefa vojne obavještajne službe GRU-a i ima vojni čin general-pukovnika. Bio je i zamjenik šefa predsjedničke garde. Sada ga Putin sve više koristi kao osobu za rješavanje problema ubrzavanja vojne opskrbe na bojištu u Ukrajini.

Putin se sastao s Djuminom tijekom državnog putovanja u Tulu prošlog mjeseca, kako bi posjetio veliku tvornicu oružja u kojoj je Djumin nadgledao provođenje akcija s ciljem porasta proizvodnje. Putin je tada viđen kako pregledava oklopna vozila u tvornici oružja Shcheglovsky Shaft JSC.

Djumin se sve češće spominje na državnoj televiziji zbog svoje podrške ruskom vođi. Ranije je ispričao kako je ‘zurio‘ u medvjeda koji je, kako prenosi Daily Mail, došao napasti Putina u njegovoj planinskoj rezidenciji.

image

Putin je prilikom posjeta tvornici oružja Shcheglovsky Shaft JSC pregledavao i oklopna vozila

AFP

"Naravno, bio sam naoružan, predsjednik je bio gore‘, rekao je guverner Tule, kojeg se smatra potencijalnim nasljednikom ruskog predsjednika ako Putin bude prisiljen dati ostavku.

"Tako smo se medvjed i ja pogledali u oči, a on se malo odmaknuo. Otvorio sam vrata i ispraznio cijeli spremnik svog pištolja ispod njegovih nogu", rekao je Djumin.

Zvijer se potom povukla, a Putin je kasnije pohvalio Djumina što nije ubio medvjeda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:18