NEKA DRUGA POVIJEST

Putin zaprijetio osvetom pa iznio dosad najluđu teoriju o ‘zlom Zapadu‘: ‘Ne mogu nam to oprostiti!‘

Ruski predsjednik je dužnosnicima Ministarstva unutarnjih poslova govorio o napadu kod Moskve i o ratu sa Zapadom

Vladimir Putin tijekom obraćanja u Ministarstvu unutarnjih poslova

 Pavel Bednyakov/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se s višim dužnosnicima Ministarstva unutarnjih poslova koji nadgledaju rad policijskih snaga te se obvezao pronaći nalogodavce terorističkog napada u koncertnoj dvorani blizu Moskve u kojoj je ubijeno 144 osoba.

Putin je i ranije u više navrata pokušavao napad povezati s Ukrajinom, iako je odgovornost za napad preuzela Islamska država, a Kijev odbacio bilo kakvu umiješanost.

Putin je dužnosnicima ministarstva rekao da je važno pronaći ‘ne samo počinitelje masakra, već i sve karike u lancu, sve povezane s njima kao i one koji su od napada imali koristi‘.

U očitoj prijetnji odmazdom, Putin je rekao: ‘Svi koji koriste bilo kakvo oružje protiv Rusije, ustanovit će da taj mač ima dvije oštrice.‘

Tijekom svojeg obraćanja dužnosnicima ministarstva, iznio je, i blago rečeno, čudnu tezu o tome zašto se zapravo Zapad sukobljava s Rusijom.

‘Koliko god čudno djelovalo, netko želi osvetu za neuspjehe u borbama s Rusijom iz nekih prošlih, povijesnih vremena, za neuspjehe Hitlerove i Napoleonove vojske i tome slično. A u povijesti ima još mnogo takvih primjera‘, dio je Putinovog govora koji je na svojem Twitteru podijelio Anton Geraščenko, bivši savjetnik u ukrajinskom Ministarstvu unutarnjih poslova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 09:14