KROKODILSKE SUZE

Putin siktao od bijesa u izravnom TV prijenosu: ‘Žele nas raskomadati, sad se vidi tko je kukavički izdajnik!‘

"Zabranjuju rusku glazbu, kulturu, književnost, pokušavaju ukinuti Rusiju", požalio se Putin

Vladimir Putin

 Mikhail Klimentyev/Sputnik/Sputnik via AFP

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u srijedu da je Rusija spremna razgovarati o neutralnom statusu Ukrajine u pregovorima s ciljem okončanja neprijateljstava, ali da će Moskva ipak postići ciljeve svoje vojne operacije, koja "ide po planu".

Putin je rekao da je Zapad zapravo proglasio Rusiju nesposobnom za plaćanje u sklopu svojih sankcija zbog sukoba u Ukrajini, te da je sukob bio samo izgovor Zapadu da uvede sankcije. "Zapad se čak i ne trudi sakriti činjenicu da mu je cilj naštetiti cijelom ruskom gospodarstvu, svakom Rusu", rekao je.

U obraćanju ministrima koje je prenosila državna televizija, Putin je rekao da će Zapad svojim neprijateljskim djelovanjem samo ojačati Rusiju. "Rusima je na Zapadu uskraćena medicinska pomoć, Zapad je skinuo sve maske pristojnosti, primjećuje se analogija s antisemitizmom", izjavio je između ostalog Putin.

"U mnogim zapadnim zemljama ljudi su danas podvrgnuti pravom progonu samo zato što su iz Rusije, uskraćena im je medicinska pomoć, izbacuju djecu iz škola, oduzimaju posao njihovim roditeljima. Zabranjuju rusku glazbu, kulturu, književnost, pokušavaju ukinuti Rusiju. Zapad je skinuo sve maske pristojnosti, ponaša se bezobrazno, pokazao je svoju pravu prirodu“, ocijenio je i dodao da se "primjećuje analogija s antisemitskim pogromima koje su nacisti organizirali u Njemačkoj 1930-ih godina, a zatim i njihovi poslušnici iz mnogih europskih zemalja koji su se pridružili Hitlerovoj agresiji na Rusiju tijekom Drugog svjetskog rata".

U svom najeksplicitnijem priznanju štete koju su nanijele zapadne sankcije, rekao je da će inflacija i nezaposlenost rasti, ali je obećao potporu obiteljima s djecom. "U gospodarstvu će biti potrebne strukturne promjene", rekao je Putin. "Držati Rusiju pod kontrolom bila je dugoročna politika Zapada, a njegove ekonomske sankcije protiv Rusije bile su kratkovidne", dodao je.

Putin je optužio zapadne zemlje da se upuštaju u informativnu kampanju bez presedana protiv Rusije.

Kako je naveo, protiv Rusije je pokrenut cyber napad velikih razmjera. "Ljude hrane ogromnom količinom falsifikata, propagandnih falsifikata", izjavio je. "Pokrenuta je nezapamćena informativna kampanja koja je uključivala globalne društvene mreže i sve zapadne medije, za čiju se objektivnost i nezavisnost ispostavilo da su samo mit", rekao je Putin i dodao da se u Rusiji sada zna tko je "kukavički izdao svoje partnere i nije ispunio obveze prema zaposlenima u stranim kompanijama u Rusiji".

"Vidimo poziciju onih stranih kompanija koje, usprkos besramnom pritisku SAD i njihovih vazala, nastavljaju raditi u našoj zemlji. Ubuduće će sigurno dobiti dodatne mogućnosti za razvoj", istaknuo je.

Rekao je da Zapad neće uspjeti u, kako je rekao, pokušaju postizanja globalne dominacije i komadanja Rusije. "Ako Zapad misli da će se Rusija povući, ne razumije Rusiju", rekao je Putin na 21. dan rata protiv Ukrajine.

Osvrćući se na samu invaziju na Ukrajinu, izjavio je da pojava ruske vojske kod Kijeva ne znači namjeru okupacije Ukrajine jer Rusija, tvrdi, nema takav cilj.

"Pojava ruske vojske kod Kijeva i u drugim gradovima Ukrajine nije povezana sa namjerom da se okupira ta zemlja. Mi nemamo takav cilj i o tome sam već izravno govorio u obraćanju 24. veljače", ustvrdio je Putin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:34