GENOCIDAN PLAN

Procurio razgovor ruskih moćnika: Planirali svemirsku raketu punu eksploziva srušiti na Kijev?!

Prema procurjelim telefonskim razgovorima, neki kremaljski krugovi smislilu su plan napada svemirskom raketom

Raketa Sojuz

 Handout/Afp

Prema nekim informacijama, visoki ruski dužnosnici planiraju srušiti svemirsku raketu napunjenu eksplozivom na ukrajinsku prijestolnicu Kijev. Naime, procurili su telefonski pozivi koji uključuju i bivšeg šefa Ruske svemirske agencije Dmitrija Rogozina i sadašnjeg šefa ruskog svemirskog raketnog centra Progress Dmitrija Baranova otkrivaju navodnu zavjeru.

Plan je Putinu ranije ove godine predstavio njegov bliski suradnik Anton Vajno, šef ruske predsjedničke administracije, no nije poznato kakvu je odluku, ako je uopće, donio Putin.

Rogozin - kojeg je Putin prošle godine otpustio s mjesta šefa svemirske agencije - u rujnu je inače ponovno postao član visokih krugova imenovanjem za ruskog senatora.

Problem s pregrijavanjem bombi

Ovaj genocidni plan, kako piše Daily Mail, uključivao bi raketu nosač tipa Sojuz za civilnu uporabu i upravljanje njome kako ne bi dosegnula orbitu, već bi se umjesto toga srušila na ukrajinski grad, vjerojatno glavni grad Kijev.

Plan ukazuje na lansiranje megabombe od devet tona s kozmodroma Pleseck u blizini Arhangelska, prema snimljenim pozivima koje je otkrio njemački list Bild. Baranov je, prema ovim informacijama, rekao Rogozinu da se ta raketa visine 50 metara može usmjeravati "u bilo kojem smjeru koji želimo" rotiranjem tijekom razdoblja od osam do 22 sekunde nakon lansiranja. On je zadužen za izradu raketa za misije s ljudskom posadom i bez posade na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS).

image

Raketa Sojuz

Handout/Afp

Rogozinu je na snimci Baranov ukazao i na ključni problem. "To je nadzvučni ponovni ulazak u atmosferu, a postojeće teške zračne bombe FAB-500 ne funkcioniraju tada, počinju se pregrijavati, TNT se uništava u njima pa performanse kritično padaju. Naše navođene bombe također nisu dizajnirane za to i nemaju zaštitu od pregrijavanja", rekao je on. Ova bi divovska bomba ukoliko se problemi riješe, mogla eksplodirati kada ponovno uđe u atmosferu nakon lansiranja, uzrokujući neopisivo pustošenje.

image

Raketa Sojuz

Bill Ingalls/Afp

Rogozin se potom savjetovao s Jurijem Solomonovim, glavnim dizajnerom za zemaljske raketne sustave na Moskovskom državnom institutu za toplinsku tehniku i bivšim voditeljem razvoja balističke rakete Topol-M.

Baranov uvjeren da bi funkcioniralo

Uključeni u ovaj plan izrazili su bojazan da bi dijelovi raketne bombe mogli pasti na ruski teritorij, ali su svejedno odlučili prevladati sve probleme. "Koliko su velika područja pada? Gdje su rizici?‘, pitao je nestrpljivo Rogozin, prema procurjelim snimkama. "Koliko će otprilike vremena trebati da se pripremi sve ovo sr***?", upitao je u govornoj poruci.

"Možda će potrajati šest mjeseci, ali to je neka gornja granica", odgovorio mu je Baranov.

Solomonov je naknadno pronašao rješenje za problem sa zagrijavanjem i Baronov je na kraju bio uvjeren da će stvar funkcionirati. "Lansiranje i let prema bilo kojoj meti uopće nije problem", rekao je. "Trebala bi malu modernizaciju... tako da ne moramo ići u orbitu, već slijediti jasnu putanju... Još jedno pitanje bilo bi sortirati područje nekih krhotina. Neće biti problema oko treće faze (krhotine) jer će pasti gdje god će i sve ostalo udariti", rekao je Baranov.

"Ključno pitanje je osigurati da dospije do tla, da ne izgori prije toga, budući da bi brzina bila šest kilometara u sekundi", zaključio je Baranov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:58