EPSTEINOVE ŽRTVE

Procurili monstruozni detalji: ‘Silovao me pred 8-godišnjim sinom, prijetio da će me baciti krokodilima ako zucnem‘

Žena podrijetlom iz Turske, koja je u vrijeme zločina imala 26 godina, tvrdi da se slučaj dogodio 2008. godine na Floridi
Jeffrey Epstein
 Mega/The Mega Agency/Profimedia

Jeffrey Epstein više je puta silovao jednu od svojih navodnih žrtava pred njezinim osmogodišnjim sinom. Osim toga, prijetio joj je da će je baciti krokodilima u slučaju da progovori, objavio je Miami Herald pozivajući se na sudske dokumente do kojih su došli.

Navedeni zločini među najstrašnijim su optužbama koje su se dosad pojavile protiv pokojnog milijardera i ozloglašenog seksualnog predatora te njegove dugogodišnje suradnice i bivše djevojke Ghislaine Maxwell, kćeri pokojnog medijskog tajkuna Roberta Maxwella koji je svojedobno pokušao kupiti Vjesnik. Maxwell (59) je uhićena prošlog srpnja zbog optužbi za trgovinu seksom. U optužnici protiv Maxwell navodi se da je ona pomogla Epsteinu u više navrata silovati agenticu za nekretnine.

Žena koja je inače podrijetlom iz Turske, a u vrijeme navodnih zločina imala je 26 godina, tvrdi kako se slučaj dogodio 2008. godine u Epsteinovoj rezidenciji na Floridi. Prema optužbama, Epstein ju je također prisilio na operaciju kako bi jedan klijent pomislio da je djevica, što je na njoj ostavilo trajne posljedice.

Neimenovana agentica za nekretnine Epsteina je upoznala krajem 2006. ili početkom 2007. godine, na roštilju koji je organizirao njezin poslodavac. Milijarder ju je zamolio da mu nađe imanje i rekao kako želi da radi za njega. Epstein ju je navodno namamio u svoju kuću u Palm Beachu pod izgovorom da mu treba frizura. Žena, koja je ujedno bila školovana frizerka, pristala je doći. Prema sudskim dokumentima, milijarder se pred njom pojavio gol te ju je silovao uz pomoć Maxwell. Nakon prijavljenog napada, Epstein je svojoj žrtvi dao 200 dolara. No, to je bio tek početak njene torture.

Maxwell i Epstein počeli su joj prijetiti. Rekli su da će pozvati policiju koja bi ju mogla uhititi zbog prostitucije, oduzeti joj sina i deportirati je iz SAD-a, otkrivaju sudski dokumenti. Zastrašivali su ju tvrdeći da imaju utjecaja na FBI i američke imigracijske agencije. Također, par je rekao kako će njome nahraniti krokodile ako se usudi govori o prijavljenom seksualnom napadu.

Ženu su kasnije odveli u hotel na Floridi, gdje ju je Epstein više puta silovao dok je sve gledao njezin sin. Epstein je manipulirao žrtvom obećavši da će njenom suprugu naći posao u FBI-ju. Zauzvrat, Epstein ju je zamolio da "zabavi" njegove prijatelje - starije muškarce. Žrtva tvrdi da je bila podvrgnuta vaginalnoj operaciji kako bi na zahtjev "klijenta visokog profila" izgledala poput djevice.

U 2008. godini, dok je Epstein bio pod istragom američkih vlasti, Maxwell je navodno od žene tražila da u svom domu sakrije zaključanu kutiju, telefonske brojeve, ali i različite u kojoj su se nalazili elektroničke uređaje za koje Epstein navodno nije želio da ih istražitelji pronađu. Sve je to navodno naredio sam Epstein koji je ženi zapovjedio da ne otvara kutiju i zaprijetio ubojstvom ako to učini.

Epstein je umro u zatvoru na Manhattanu 2019. godine, u dobi od 66 godina, dok je čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu seksom. Vlasti su rekle da se Epstein ubio.

Vijest je izazvala val ogorčenja svih žrtava seksualnog nasilja i potaknula teorije zavjere. Mnogi su govorili da su ga ubili njegovi moćni prijatelji koji su se bojali da ne budu upleteni u skandal. Lista njegovih poznanika je preduga, a među tim imenima su i bivši američki predsjednik Bill Clinton i britanski princ Andrew.

Jedina osoba koja sada može rasvijetliti slučaj je Ghislaine Maxwell. Ona se trenutno nalazi u malenoj zatvorskoj ćeliji Metropolitan Detention Centera u Brooklynu gdje čeka suđenje zakazano za ovo ljeto. A javnost željno iščekuje vidjeti tko će sve sjesti na klupu za svjedoke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:54