NOVI NAPAD NA KRIMU

Procurila snimka trenutka udara na sjedište Crnomorske flote: ‘Rekli smo vam da će toga biti još...‘

Ukrajina je preuzela odgovornost za napad, a izvori tvrde da je napad izveden krstarećim raketama Storm Shadow, odnosno inačicom SCALP

Trenutak udara na sjedište Crnomorske flote u Sevastopolju

 /Screenshot/twitter

Društvenim mrežama širi se nova snimka koja prikazuje trenutak udara na sjedište ruske Crnomorske flote u Sevastopolju na okupiranom Krimu.

Nakon raketnog udara jedan se ruski vojnik vodi kao nestao, a na zgradi sjedišta flote, koju je pogodila najmanje jedna raketa, nastala je velika materijalna šteta. Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da je protuzračna obrana oborila pet projektila usmjerenih na Sevastopolj.

Ukrajina je preuzela odgovornost za napad, a ukrajinski izvori tvrde da je napad izveden krstarećim raketama Storm Shadow, odnosno njezinom inačicom SCALP.

General Mikola Oleščuk, zapovjednik ukrajinskih zračnih snaga, sugerirao je na Telegramu da su njegove jedinice bile izravno uključene u napad na stožer ruske crnomorske flote u Sevastopolju.

"Rekli smo vam da će toga biti još... dok okupatori dolaze k sebi u Melitopolju i dok se oglašavaju sirene za zračnu uzbunu u Sevastopolju, dopustite mi da još jednom zahvalim pilotima Zračnih snaga!", napisao je na Telegramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:50