KRIZA U MOSKVI

Procurila snimka Putinova izljeva bijesa: ‘Zašto se pravite blesavi, gdje su avioni? Imate mjesec dana!‘

Ratno zrakoplovstvo Rusije trenutno se suočava s nestašicom borbenih zrakoplova, a ništa bolje ne stoje ni ruski avioprijevoznici

Vladimir Putin tijekom sastanka s vladinim dužnosnicima

 Screenshot/Twitter

Nakon što je generalu Valeriju Gerasimovu naredio da preuzme vođenje "specijalne vojne operacije" u Ukrajini, predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin obrušio se na potpredsjednika Vlade te ministra gospodarstva i trgovine Denisa Manturova jer je ovaj novogodišnje praznike proveo u Turskoj, članici Sjevernoatlantskog saveza.

Vidno ljutiti Putin Manturova je "izribao" tijekom sastanka s vladinim dužnosnicima koji se održao putem videoveze, a koji je prenijela državna televizija Rusija-24.

Ruskog je predsjednika najviše zasmetalo što ministar nije uspio nabaviti civilne i vojne zrakoplove. U jednom ga je trenutku optužio i da se "zafrkava". "Nema ugovora. Što ćete mi reći? Znam da s tim tvrtkama ugovori nisu sklopljeni jer su mi njihovi direktori to rekli. Zašto se zafrkavate?", rekao je Putin svom nekdašnjem miljeniku.

Manturov je Putinu pokušao objasniti da se mora voditi računa o testiranju, certificiranju i uvoznim procedurama, no ovaj te stvari nije želio čuti. "Zašto se pravite blesavi? Kad će biti ugovora?", rekao je Putin te podigao obrve.

Manturov je kremaljskom voždu rekao da će napraviti sve kako bi u bližoj budućnosti sklopio ugovore o nabavi zrakoplova. Putinu se ni to nije svidjelo. "Kako to mislite ‘bližoj budućnosti‘", pitao ga je Putin te nakon runde nervoznog premetanja po papirima i pisanja po njima ispalio da ministar tu zavrzlamu ima riješiti za mjesec dana.

"Ovo se sve mora riješiti unutar mjesec dana, molim vas, za mjesec dana... Razumijete li vi u kojim uvjetima mi danas živimo", rekao je Putin.

Manturov je nakon ukora koji mu je udijelio Putin pognuo glavu.

Ratno zrakoplovstvo Rusije trenutno se suočava s nestašicom borbenih zrakoplova, a ništa bolje ne stoje ni ruski avioprijevoznici koji zbog sankcija ne mogu doći do putničkih zrakoplova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:03