HOROR USRED LONDONA

PROBUDILA SE PORED PITONA Golema zmijurina ušla joj je u stan dok je spavala i uvukla se u krevet

Ilustracija
 Profimedia, Barcroft Media

Možete li zamisliti kako biste se osjećali da se probudite i ugledate pored sebe u krevetu ogromnog pitona? Upravo to se dogodilo u ponedjeljak jednoj Londončanki kada se probudila u svom stanu u Kensingtonu. Ogromni kraljevski piton, duljine gotovo jedan metar, ležao je sklupčan pored nje u krevetu!

Žena je brže-bolje istrčala iz sobe i nazvala društvo za zaštitu životinja, ali je zmija odgmizala prije nego što je pristigla pomoć.

Zmijurina je konačno uhvaćena u hodniku njenog stana u utorak popodne. Nije poznato kako se piton zatekao u stanu, ali vjeruje se da je pripadao nekome tko živi u bilizini.

Službenica društva za zaštitu životinja RSPCA Jill Sanders, koja je uhvatila tog odbjeglog pitona, kazala je, kako prenosi BBC, da reptili, a naročito zmije, mogu biti izuzetno vješti u bježanju i iskoristit će svaku rupu kod pritvorenih vrata ili labavi poklopac da nestanu.

Kraljevski pitoni potječu iz Zapadne Afrike i mogu narasti do 1,5 metar, a u zatočeništvu mogu živjeti više od 20 godina. U prirodi su tipično pasivni i sklupčaju se u loptu kada se zateknu pred prijetnjom. Hrane se miševima i štakorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. ožujak 2024 22:37