45 MINUTA HORORA

Prikazane snimke koje su se skrivale od javnosti: Političari plakali, hvatali se za glavu, nekima je i pozlilo

Vojska je prikazala snimke koje su do sada bile skrivene od javnosti jer su bile prebrutalne

Izraelski parlamentarci

 Twitter Screenshot/

Bile su to slike koje čak ni izraelski članovi parlamenta više nisu mogli podnijeti. I to unatoč činjenici da tjednima gledaju snimke masakra, čitaju izvješća i razgovaraju s preživjelima, piše Bild.

U srijedu je izraelska vojska prikazala članovima Kneseta, izraelskog parlamenta, 45-minutni video o pogromu koji su 7. listopada izvršili teroristi Hamasa i civili iz Gaze nad izraelskim stanovništvom.

Vojska je prikazala snimke koje su do sada bile skrivene od javnosti jer su bile prebrutalne. Bili su to dokumenti zločina u kojem je više od 1400 Izraelaca ubijeno, a više od 200 oteto.

Nekoliko zastupnika napustilo je prostoriju uplakano jer više nisu mogli izdržati. Neki su nakon gledanja snimke bili psihički slomljeni, a kolege su ih grlili i tješili. Jedna parlamentarka je izgubila svijest. Bolničari su stajali ispred dvorane kako bi intervenirali u hitnim slučajevima, a psiholozi su pozvani u Kneset.

Zastupnica Naama Lazimi (37) rekla je nakon toga:

- Uspjela sam ostati do kraja. Vidjela sam strašan užas, ali kada se pojavila fotografija ubijene bebe, slika je bila toliko bolna i teška da sam jednostavno morala otići. Ta slika će zauvijek ostati urezana u dubini moje duše.

Saborski zastupnik Vladimir Beliak (50) objasnio je:

- Ne mogu govoriti o sadržaju, ne mogu govoriti o osjećajima. Samo jedna rečenica: Nikada zaboraviti i nikada oprostiti.

Saborski zastupnik Michal Waldinger (54) govorio je o palestinskim civilnim grupama koje su se pridružile teroristima i ubijale Izraelce:

- Cijeli svijet bi trebao vidjeti tko su ti ‘slučajni prolaznici‘ koji su sudjelovali u barbarstvu, pili Coca-Colu i zabavljali se ubijajući djecu, rekao je.

Izraelska vojska objavila je u srijedu novu snimku ispitivanja u kojoj terorist Hamasa priznaje ubojstvo izraelske djece. U njemu Omar Abu Rusha, član Hamasove jedinice komandosa "Nukhba", opisuje kako su on i još jedan terorist čuli plač djece koji je dolazio iz skloništa.

- Pucali smo na sigurnu sobu, kazao je terorist. - Pucali smo na vrata dok više nismo čuli buku.

Na pitanje jesu li djeca mrtva, odgovorio je potvrdno, piše Bild.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:40