SLIJEP I PARALIZIRAN

Preživio je malariju, denga groznicu i covid, a onda ga je ugrizla kobra: ‘Nije dobro...‘

Kad smo čuli da je preživio i ovakav ugriz zmije nakon svega što je već prošao, nismo mogli vjerovati, ispričao je njegov sin
Indijska kobra (Naja naja)
 Dinodia Photos/Alamy/Alamy/Profimedia

Britanski humanitarni radnik u Indiji je ostao slijep i paraliziran nakon ugriza otrovne zmije. Iana Jonesa s otoka Wight ugrizla je kobra u jednom selu u blizini Jodhpura u Rajastanu.

Njegova je obitelj ispričala da se on jako uplašio zbog svog stanja, no oni se nadaju da su sljepoća i paraliza samo privremeni.

Njegov je sin za BBC ispričao kako je Jones ranije tijekom svog boravka u Indiji bolovao i od malarije, denga groznice i koronavirusa.

Taj bivši zdravstveni radnik je vodio humanitarnu organizaciju čiji je cilj bio pomoći obrtnicima da se izvuku iz siromaštva.

Claire Robertson, koja vodi to poduzeće, ispričala je da je Ian privremeno živio u skladištu tog poduzeća u Jodphuru kako bi bio bliže ljudima kojima želi pomoći.

- Bio je u dijelu skladišta u kojem je sebi stvorio prostor u kojem je živio, kad je pas kojeg je udomio, Rocky, počeo lajati. Kad je Ian pružio ruku kako bi smirio psa, kobra ga je zbog tog naglog pokreta dvaput ugrizla.

Gotovo dva tjedna je proveo na intenzivnoj njezi, a iz bolnice je izašao zbog velikog broja oboljelih od koronavirusa u Indiji.

Zajednica 'Action Isle of Wight' je putem web stranice za prikupljanje sredstava za medicinske troškove Iana Jonesa i njegov prijevoz kući prikupila 12.000 funti.

Njegov sin Sebastian je ispričao da njegov otac želi ostati u Indiji i nastaviti pomagati onima kojima je njegova pomoć potrebna.

- Kad smo čuli da je preživio i ovakav ugriz zmije nakon svega što je već ranije prošao, jednostavno nismo mogli vjerovati, dodao je njegov sin za BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 09:38