ELSA PRIJETI

Pred dolazak tropske oluje srušen preostali dio stambenog kompleksa na Floridi

Radnici su izbušili stupiće gdje su postavljeni mali eksplozivi kako bi preostale dijelove zgrade srušili na malom području
 Giorgio Viera/Afp/Profimedia

Djelomično urušeni stambeni kompleks u Miamiju koji je dosad odnio 24 života srušen je u nedjelju navečer prije dolaska moguće tropske oluje Else.

Potraga i napori za spašavanje 121 nestale osobe privremeno su obustavljeni.

Gradonačelnica okruga Miami-Dade Daniella Levine Cava rekla je novinarima u nedjelju da će se napori za spašavanje nastaviti nakon rušenja, napominjući da je prošlo 11 dana od urušavanja zgrade.

image
Gary I Rothstein/Upi/Profimedia

Tropska oluja Elsa se od nedjelje poslijepodne kretala obalom Kube s vjetrovima od 95 kilometara na sat. Nakon što je oluja prešla Kubu kasnije u nedjelju i ponedjeljak, prognoza je da će se približiti zapadnoj Floridi u utorak ili srijedu.

U ruševinama kompleksa Champlain Towers South u Surfsideu, radnici su izbušili stupiće gdje su postavljeni mali eksplozivi kako bi preostale dijelove zgrade srušili na malom području, rekli su dužnosnici.

Stanovnici u obližnjim zgradama nisu se morali evakuirati, ali im je rečeno da ne izlaze van i da isključe klimatizacijske uređaje zbog prašine.

image
Gary I Rothstein/Upi/Profimedia

Umjesto uobičajenog vatrometa i zabava, to je područje ove godine skromnije obilježilo 4. srpnja, a Miami Beach otkazao je proslavu Dana neovisnosti.

Istražitelji nisu utvrdili uzrok kolapsa 40 godina starog kompleksa 24. lipnja. Inženjersko izvješće iz 2018. godine otkrilo je strukturne nedostatke koji su sad u fokusu istrage.

image
EyePress News/EyePress via AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:47