FBI TRAŽI NAPADAČE

Poznata američka političarka orobljena usred bijela dana: Zaprijetili joj pištoljem i ukrali auto

Dotična se svojedobno zalagala da se na mjesto zločina "umjesto službenika za provođenje zakona" šalju stručnjaci za mentalno zdravlje

Mary Gay Scanlon 

 Allison Bailey/NurPhoto/NurPhoto via AFP

Američka kongresmenka Mary Gay Scanlon (62) opljačkana je usred bijela dana u Philadelphiji, najvećem gradu savezne države Pennsylvanije.

Dvojica pljačkaša zaprijetila su joj pištoljem te ukrala automobil i osobne stvari - kako piše BBC, demokratkinja je ostala bez službenog telefona i osobne iskaznice, no nije ozlijeđena, priopćio je njezin ured.

Napadači su presreli Scanlon dok se vraćala s radnog sastanka, točnije iz obilaska FDR Parka u južnoj Philadelphiji.

Opljačkali su je u trenutku kad je prilazila svom automobilu marke Honda Acura MDX iz 2017. godine. Dva naoružana muškarca izašla su iz terenca tamne boje i pod prijetnjom oružjem zatražila od Mary da im preda svoje ključeve i osobne stvari.

FBI se odmah uključio u potragu za napadačima.

Gradonačelnik Philadelphije, Jim Kenney, također demokrat, pljačku koja se dogodila u srijedu u 14,45 sati po lokalnome vremenu nazvao je "užasnom".

Mary Gay Scanlon, koja je u američkom Kongresu od 2018., svojedobno se zalagala za zakon o reformi policije prema kojemu bi se na mjesto zločina "umjesto službenika za provođenje zakona" slali stručnjaci za mentalno zdravlje.

Inače, u Philadelphiji je tijekom 2021. stopa krađe automobila porasla za čak 80 posto, a oružane pljačke bilježe rast za 27 posto u odnosu na 2020.

I senatorica iz savezne države Illinois, demokratkinja Kimberly Lightford, u utorak navečer opljačkana je pod prijetnjom pištolja - razbojnici su joj ukrali Mercedes SUV, izvijestila je policija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:32