TRAGIČAN RASPLET

Potvrđene crne slutnje: Pronađeno tijelo pripada nestaloj nasljednici, ubojica je 2020. izašao iz zatvora

Snimke nadzornih kamera snimile su muškarca kako joj prilazi i na silu je gura u crni terenac, stoji u policijskim dokumentima

Cleotha Abston i Eliza Fletcher

 Policijska Uprava Grada Memphisa/Facebook

Policija američke države Tennessee izvijestila je da tijelo pronađeno u ponedjeljak pripada nestaloj nasljednici Elizi Fletcher, piše BBC.

Ova 34-godišnjakinja, iako je unuka lokalnog milijardera, ondje je radila kao učiteljica. Oteta je i ubijena dok je trčala u petak rano ujutro u blizini kampusa Sveučilišta u Memphisu.

Cleotha Abston - 38-godišnji muškarac koji je ranije osuđivan za otmicu - optužen je za otmicu i ubojstvo Elize Fletcher, inače majke dvoje djece.

image

Eliza Fletcher

Policijska Uprava Grada Memphisa/Facebook

Fletcher je nestala u petak oko 04:00 sata po lokalnom vremenu. Snimke nadzornih kamera snimile su muškarca kako joj prilazi i na silu je gura u crni terenac, stoji u policijskim dokumentima.

Njezin je nestanak prijavljen nakon što se u petak nije vratila kući nakon ranojutarnjeg trčanja, a njezina je obitelj rekla da su spremni dati nagradu od 50.000 dolara za informacije koje će pomoći vlastima da dođu do počinitelja.

Policijska uprava Memphisa priopćila je u ponedjeljak da su policajci pronašli tijelo oko 17:07 po lokalnom vremenu, ali su tada naglasili da još nije provedena identifikacija.

No u utorak su objavili da je tijelo identificirano kao nestala Eliza Fletcher.

image

Eliza Fletcher posljednji je puta viđena u petak u 4:20 sati

Policijska Uprava Grada Memphisa/Facebook

Vlasti su dodale i da je tijelo pronađeno u stražnjem dijelu praznog dvoetažnog stana.

U vrijeme kada je tijelo pronađeno, Abston, koji je uhićen u subotu, bio je optužen za tešku otmicu i prikrivanje dokaza.

Sada su tome pridodane optužbe za ubojstvo prvog stupnja i otmicu, rekla je policija.

Abston je uhićen nakon što je njegov DNK otkriven na paru natikača pronađenih u blizini mjesta gdje je Fletcher posljednji put viđena.

image
Policijska Uprava Grada Memphisa/Facebook

Policajci su također pronašli vozilo na adresi na kojoj je Abston boravio i koja se podudara sa snimkama nadzornih kamera koje su snimile trenutak otmice.

Abston je pokušao pobjeći kad su mu policajci banuli u dom, ali je uhićen, navodi policija u izvješću.

Abston je prethodno odslužio gotovo 20 godina zatvora zbog otmice istaknutog odvjetnika iz Memphisa 2000. godine. Pušten je na slobodu krajem 2020.

image

Cleotha Abston

Policijska Uprava Grada Memphisa
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:36