SVE GORI

Potresne scene iz Italije, padaju rekordi: U vatrenom obruču i zrakoplov Croatia Airlinesa

U Palermu je izmjeren rekord - 47 Celzijevaca, koji čak za 3,6°C premašuje prijašnju najvišu temperaturu.

Zrakoplov Croatia Airlines u vatrenom obruču u zračnoj luci Palermo

 Dorica Grošinić

Na Siciliji su jučer padali temperaturni rekordi. Živa se penjala na cijelom otoku iznad 43 stupnja Celzija, dok je u Palermu izmjeren rekord - 47 Celzijevaca, koji čak za 3,6°C premašuje prijašnju najvišu temperaturu.

Deseci domova su evakuirani zbog požara u prigradskim naseljima Palerma - požari su zaprijetili kućama, a zbog požara na odlagalištu otpada dolazi do ispuštanja otrovnih para.

Dio stanovnika je zamoljen da se evakuira, a onima koji ostaju preporučuje se da ne izlaze iz svojih domova.

Vlasti su izvijestile da je posljednjih dana izbilo više od 40 požara na Siciliji, a pritom vremenski uvjeti pogoduju njihovom širenju. Predviđa se da će toplinski val potrajati i idućih nekoliko dana.

Buktinja prijeti bolnici Cervello, a približila se i zračnoj luci u Palermu koja je objavila da će biti zatvorena do 11 sati. Već osam letova je otkazano, prema pisanju Corriere della Sera, a u vatrenom obruču našao se i zrakoplov Croatia Airlinesa.

image

Okolica Palerma

Stringer/Afp
image

Okolica Palerma

Stringer/Afp
image

Palermo

Lo Bianco/fotogramma/Zuma Press/Profimedia/Lo Bianco/fotogramma/zuma Press/profimedia
image

Palermo

Lo Bianco/fotogramma/Zuma Press/Profimedia/Lo Bianco/fotogramma/zuma Press/profimedia

Na Twitteru je objavljena fotografija zrakoplova CA, čiji su se putnici i posada našli u neugodnoj situaciji nakon charter leta iz Mostara za Palermo.

Međunarodna zračna luka bila je nekoliko sati i kopneno izolirana zbog požara koji su zatvorili čvorište autoceste A29 Palermo-Mazara del Vallo koje povezuju autocestu sa zračnom lukom, kao i obustave željezničkog prometa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 06:21