NOĆAS JE LJULJALO

Potres magnitude 6 pogodio Indoneziju, 4.3 zatreslo Austriju: ‘Pobjegla od potresa, i sad ovdje počeli‘

U noći na srijedu slab potres pogodio je i Srbiju, ali i Sjevernu Makedoniju
 EMSC

Potres magnitude 6 u noći na srijedu pogodio je regiju Nias u zapadnoj Indoneziji, priopćio je u utorak Europsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

EMSC navodi da je potres zabilježen na dubini od 10 kilometara, nakon što je ranije izvijestio o dubini od 2 kilometra i jakosti od 5,9.

Potres je bio 325 kilometara jugozapadno od grada Padangsidempuana u Sjevernoj Sumatri. Nakon glavnog uslijedilo je još nekoliko slabijih potresa.

Zasad nema izvješća o eventualnim žrtvama i šteti.

Sat vremena ranije, oko 1 u noći, umjereno jak potres magnitude 4.3 pogodio je i Austriju. Epicentar je bio 9 km jugozapadno od Weiner Neustadta na dubini od 5 km. Na aplikaciji EMSC-a javilo se mnoštvo svjedoka koji potres opisuju kao jak i dug. Naravno, među ispisanih više od 400 komentara ne nedostaje ni komentara Hrvata.

-Spavala sam i ovaj potres me probudio u snu - napisala je jedna svjedokinja iz Lanzenkirchena koji je osam kilometara udaljen od epicentra.

- Pobjegla od potresa, i sad ovdje počeli - napisala je još jedna Hrvatica iz Waldegga, 12 km od epicentra.

Nešto iza ponoći slab potres magnitude 2.2 s epicentrom 18km jugozapadno Gostivara pogodio je i Sjevernu Makedoniju, a osjetio se i na Kosovu.

Samo nekoliko sati kasnije, u 4 sata i 24 minute slab potres magnitude 2.6 pogodio je i Srbiju. Epicentar je bio 26 km od Novog Pazara, te se također osjetio na Kosovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 12:45