JULIA WENDELL

Poljakinja predala DNK uzorke na analizu: Uskoro bi se moglo znati je li upravo ona Maddie McCann

- Imamo puno dokaza koji govore da je Juliju u Poljsku iz neke druge zemlje prokrijumčarila međunarodna skupina za trgovinu ljudima

Madeleine McCann 

 Handout/Afp

Poljakinja koja vjeruje da je upravo ona Madeleine McCann, djevojčica nestala 2007. u portugalskom Algarveu, predala je uzorke za DNK testiranje kako bi se utvrdilo je li ona zaista nestala djevojčica.

Julia Faustyna, poznata i kao Julia Wendell, na Instagramu i TikToku već neko vrijeme tvrdi da je ona Madeleine, a kao dokaz navodi pjegicu na nozi i mrlju u oku na istim mjestima kao i kod nestale djevojčice, piše News.com.au.

Nadodala je i da ju policijski istražitelji iz Ujedinjenog Kraljevstva i Poljske pokušavaju ignorirati, pa će ispričati svoju priču na društvenim mrežama.

Skupila je 194 tisuća pratitelja, ali nije prva osoba koja je na društvenim mrežama tvrdila da je zapravo nestala djevojčica.

Tako je 2021. godine djevojka koja se također zvala Maddie na svom TikTok profilu podijelila svoju sliku nakon što su joj obitelj i prijatelji rekli da izgleda kao nestalo dijete.

Fotografiju iz putovnice kada je bila mlađa i na kojoj je imala sličnu frizuru, zelene oči i ovalno lice usporedila je sa slikom Madeleine koju je pronašla na internetu.

Predala je uzorke za tri različita forenzička DNK ispitivanja, rekla je privatna istražiteljica Dr Fia Johansson za RadarOnline.com.

- Ako rezultati pokažu da je Britanka, nastavit ćemo istragu i komunicirat ćemo s istražiteljima u Portugalu, rekla je dr. Johannson, koja je Juliji Wendell pomogla u preseljenju iz Poljske u sigurnu kuću u SAD-u nakon što je primila niz prijetnji smrću.

- Za sada imamo puno dokaza koji govore da je Juliju u Poljsku iz neke druge zemlje prokrijumčarila međunarodna skupina za trgovinu ljudima. Još istražujemo, no ona definitivno nije biološka kći roditelja iz Poljske, dodaje Johannson.

Ako DNK analiza pokaže da Julia potječe iz iste regije kao i Madeleinini roditelji Gerry i Kate McCann, DNK uzorak će se odmah poslati portugalskim istražiteljima na usporedbu.

Wendell je nedavno rekla i da se ne sjeća većine svojeg djetinjstva, zbog čega smatra da je oteta kao mala.

Po Internetu se spekuliralo i da bi ona zapravo mogla biti Švicarka Livia Schepp, koja je 2011. godine nestala sa svojom sestrom blizankom Alessiom kad su imale šest godina.

Johanssen kaže da je Julia otvorena i prema mogućnosti da nije Madeleine, već druga nestala djevojčica, no smatra da bi mogla biti Madeleine upravo zbog toga što jedan od osumnjičenih u tom slučaju jako nalikuje na muškarca koji ju je zlostavljao dok je bila djevojčica.

Nestanak Madeleine McCann pokrenuo je ogromnu istragu i nebrojene potrage, ali unatoč svim naporima, tijelo djevojčice i njen otmičar nikad nisu pronađeni.

Mnogi su tvrdili da su ju tijekom godina vidjeli, pa je tako 2016. godine prijavljeno gotovo 9000 prijava o lokaciji djevojčice diljem 101 zemlje.

Navodi su istraženi, ali na kraju ništa nije otkriveno. Mala je vjerojatnost da je Madeleine još uvijek živa, iako je njemačka policija prošle godine kao glavnog osumnjičenika u slučaju njenog nestanka proglasila pedofila Christiana Bruecknera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:46