NEOČEKIVANA SMRT

Poljakinja koja je vodila veliku bitku za milijunsko nasljedstvo svog partnera nađena mrtva u stanu

Brat preminulog tvrdi da postoje dokazi koji bacaju sumnju na kvalitetu veze

Ilustracija

 -/Panthermedia/Profimedia/-/panthermedia/profimedia

Magdalena Zalinska (44), koja je bila upletena u sudsku bitku s obitelji svog pokojnog dečka bankara oko 4 milijuna funti vrijednog imanja, pronađena je mrtva. Susjedi zabrinuti za njenu dobrobit prišli su policajcima u patroli, a nakon što su razvalili vrata njenog stana u Claphamu u južnom Londonu dočekalo ih je mrtvo tijelo, prenosi The Sun.

MailOnline izvijestio je da policija smrt bivše vlasnice noćnog kluba tretira kao neočekivanu, ali ne i sumnjivu iako je bila u središtu žestoke svađe oko imanja svog bivšeg ljubavnika Dannyja Truella.

Bogatstvo od 18 milijuna funti Truell je stekao s Goldman Sachsom prije nego je postao najbolje plaćeni šef dobrotvorne organizacije u Velikoj Britaniji. Preminuo je 2019. godine, u dobi od 55 godina, nakon što je godinama patio od bolesti motornih neurona.

Njegov brat Edi tvrdio je da je Poljakinja Zalinska izvršila na njega nedopušten utjecaj te ju je preko svojih odvjetnika nazvao prostitutkom. Naveo je da je posao u noćnom klubu koristila kao paravan za izvlačenje novca od milijunaša. Svađa je izbila nakon što je oporukom dobila udio u stanu, 2 milijuna funti u gotovini i 1,3 milijuna funti s njegovog računa tijekom sedam godina prije Dannyjeve smrti.

Zalinska je od Dannyja bila mlađa devet godina te je inzistirala na tome da je njihova veza bila iskrena i puna ljubavi. Amit Karia, njen odvjetnik, u preliminarnom saslušanju ukazao je na činjenicu da je u oporuci nazvana partnericom i "uzdržavanom osobom". No Edi tvrdi da postoje dokazi koji bacaju sumnju na kvalitetu veze.

Iako je prihvatio ljubavnu vezu svog brata, Edi tvrdi da je Zalinska na njegovog brata vršila nedopušten utjecaj da bi ga natjerala da preda novac i imovinu zbog čega bi trebalo poništiti oporuku. Edward Hicks, Edijev odvjetnik, rekao je sucu da je Danny vodio dva odvojena života, jedan sa svojom obitelji, a drugi sa Zalinskom. Dodao je da on i njegov klijent imaju dokaze da je Zalinska bila u vezama s drugim ljudima.

Slučaj bi trebao biti zaključen sljedeće godine, a kakav će učinak imati Zalinskina smrt još je nejasno. Donese li se presuda u njezinu korist, imovinu i novac naslijedit će njezino dvoje djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:01