NAORUŽAN I OPASAN

Policija u američkoj državi Illinois traga za muškarcem koji je ubio osam osoba

Motiv ubojstava još nije poznat, no osumnjičeni za kojim se traga je poznavao svoj žrtve, rekli su policijski službenici

Romeo Nance

 Tayfun Coskun/Anadolu Via Afp

Vlasti američke saveze države Illinois pokrenule su u ponedjeljak potragu za 23-godišnjim muškarcem osumnjičenim za ubojstvo osam osoba vatrenim oružjem u gradu Joliet, oko 56 kilometara od Chicaga, izvijestila je policija.

Motiv ubojstava još nije poznat, no osumnjičeni za kojim se traga je poznavao svoj žrtve, rekli su policijski službenici u izjavi za medije.

Kao sumnjivca za navedena zlodjela policija je identificirala 23-godišnjeg muškarca, za kojeg upozorava da bi mogao biti naoružan i opasan.

Prvu žrtvu, 28-godišneg muškarca porijeklom iz Nigerije koji je zadnje tri godine živio u SAD-u, osumnjičeni je ustrijelio u nedjelju poslijepodne iz osobnog vozila. Sljedeće su jutro policijski službenici pronašli pet tijela u kući u kojoj je stanovao osumnjičenik te potom još dva tijela u kući preko puta, čime se broj žrtava popeo na osam.

Za potonjih sedam ubijenih osoba, čija su tijela pronađena u dvije spomenute kuće, policija vjeruje da su bili članovi iste obitelji.

"Policajac sam 29 godina. Ovo je vjerojatno najgori zločin s kojim se susrećem", rekao je načelnik policije u Jolietu William Evans.

Osim toga, u pucnjavi za koju se sumnjiči ista osoba, ranjena je i 42-godišnja žena, no ona nije bila povezana sa ostalim žrtvama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 08:23