SLUČAJ U SKOPLJU

Policija privela pet osoba zbog nestanka Vanje, a sada je otkriven još jedan misteriozni detalj

Ministar je otkrio da se sinoć radilo do kasnih sati i da je privedeno pet osoba, kao i da je jedno vozilo preuzeto kao dokaz

Vanja Gjorčevska

Pojavile su se nove informacije vezane uz nestanak 14-godišnje Vanje iz Skoplja, koja je nestala 27. studenoga, na putu do škole. Makedonska policija danas je objavila da je privela pet osoba koje su povezane s nestankon djevojke, ali još uvijek se ne zna zbog čeha.

Podsjetimo, Vanja Gjorčevska nestala je u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja. Djevojčica je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 nije bila dostupna. Majka je policiji kazala kako sumnja u otmicu, jer nije moguće pronaći nijedan drugi logičan razlog zašto se nikom nije javila.

Ono što najviše muči Makedonce je činjenica da je Vanjin nestanak prijavljen dva puta u različito vrijeme.

Majka je prijavila nestanak odmah nakon što ju je razrednica obavijestila da Vanja nije došla na prvi sat nastave, oko 8.35. Ono što je misteriozno je činjenica da je otac nestanak prijavio oko dva sata kasnije, objavio je Fokus.

Tko je i kada zapravo prijavio nestanak djevojčice i zašto su se o prijavi pojavile dvije verzije, za “Fokus” pojašnjavaju u ministarstvu.

- Majka djevojčice prijavila je nestanak 27. studenoga u 8.35 sati na dežurni broj 112. Prijava je potom proslijeđena nadležnim institucijama. Otac je, pak, službeno prijavio nestanak u 11 sati, istoga dana, u policijskoj postaji, rekli su u MUP-u.

Iz MUP-a opetovano apeliraju da se ne šire dezinformacije i nagađanja u vezi s ovim slučajem.

Makedonski ministar Spasovski danas je, međutim, otkrio da se sinoć radilo do kasnih sati i da je privedeno pet osoba, kao i da je jedno vozilo preuzeto kao dokaz, odnosno trag. Naglasio je da se nastavljaju aktivnosti na rasvjetljavanju slučaja, piše Fokus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:29