ŠTO SE DOGAĐA?

Pojedinosti o zdravlju kraljevske obitelji obično su strogo čuvana tajna: Princezino stanje je ozbiljno?

Princeza neće obavljati kraljevske dužnosti još nekoliko mjeseci nakon operacije zbog bolesti abdomena za koju se zna samo da nije karcinom

Kralj Charles i princeza od Walesa

 Chris Jackson/Afp

Princeza od Walesa, Catherine Middleton, oporavlja se u bolnici nakon operacije, a kralj Charles III. trebao bi idući tjedan biti podvrgnut medicinskom zahvatu, prenosi u četvrtak BBC.

Princeza neće obavljati kraljevske dužnosti još nekoliko mjeseci nakon operacije zbog bolesti abdomena za koju se zna samo da nije karcinom.

Kralj odlazi na liječenje benigne bolesti prostate sljedeći tjedan.

Ove objave stigle su u razmaku od dva sata u srijedu poslijepodne.

Pojedinosti o zdravlju visokih članova kraljevske obitelji obično su strogo čuvana tajna i objavljuju se samo u ograničenim okolnostima, stoga je objavljivanje dviju značajnih vijesti o njihovom zdravlju neuobičajeno.

Iz Kensingtonske palače stiglo je priopćenje da je princeza u utorak primljena na operaciju u privatnoj bolnici u središtu Londona i da se tamo oporavlja.

image

Bolnica u kojoj boravi princeza od Walesa

Muhammed Yaylali/Anadolu Via Afp

Prema neslužbenim informacijama, princezino stanje je stabilno, no očekuje se da će provesti do dva tjedna u bolnici te da je pred njom višemjesečni oporavak, zbog čega se u javnosti neće pojavljivati do Uskrsa.

To dugo razdoblje oporavka, kao i ton priopćenja iz Palače, govori da je njeno stanje ozbiljno, iako su izjavili i da je zahvat bio planiran te da je proveden uspješno.

William, princ od Walesa, također će se u nadolazećim tjednima povući s kraljevskih dužnosti kako bi bio sa svojom suprugom i princem Georgeom (10), princezom Charlotte (8) i princem Louisom (5).

Svega 90 minuta kasnije, Buckinghamska palača objavila je da kralj sljedeći tjedan ide na "korektivni zahvat" zbog povećane prostate.

To je medicinsko stanje uobičajeno kod starijih muškaraca i nije kancerogeno. Kralj Karlo u studenom je napunio 75 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:25