NOVE NAPETOSTI

Pojavila se snimka: Američki bombarderi letjeli nad Baltikom, prišao im je ruski borbeni avion...

Navodno su ruski zrakoplovi pratili bombardere dok nisu ušli u estonski zračni prostor.

Susret američkih bombardera i ruskog Suhoja

 Twitter

Nakon jučerašnje vijesti da je dignut ruski borbeni zrakoplov Su-35 iznad Baltičkog mora jer su se dva američka nuklearna bombardera B-52H približila ruskom zračnom prostoru, pojavila se snimka koja potvrđuje događaj na nebu.

Naime, ruski Su-35 poletio je u ponedjeljak iznad Baltičkog mora, nakon što su dva američka strateška bombardera letjela u smjeru ruske granice, ali se vratio u bazu nakon što su se bombarderi udaljili.

Navodno su ruski zrakoplovi pratili bombardere dok nisu ušli u estonski zračni prostor.

Do novoga susreta ruskih i američkih zrakoplova dolazi šest dana nakon incidenta nad Crnim morem 14. ožujka.

"Dvadesetog ožujka radarski objekti snaga protuzračne obrane Zapadnog vojnog okruga na dužnosti iznad Baltičkog mora otkrili su dva zračna cilja koja su letjela u smjeru državne granice Ruske Federacije", objavilo je rusko ministarstvo obrane na Telegramu.

U priopćenju se navodi da su mete bili strateški bombarderi američkog zrakoplovstva B52H.

Rečeno je da je borbeni zrakoplov Su-35 podignut u zrak kako bi spriječio povredu granice te da se "nakon što se strani vojni zrakoplov udaljio od državne granice Ruske Federacije, ruski lovac vratio u zračnu bazu".

Ministarstvo obrane Ruske Federacije je dodalo da je let Su-35 bio strogo u skladu s međunarodnim pravilima korištenja zračnog prostora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:34