PALJBA KOD KIJEVA

Pogledajte zastrašujuću snimku napada na novinare: ‘Upali smo u zasjedu ruskih sabotera!‘

Dva metka završila su u pancirnom prsluku snimatelja Richieja Mocklera, dok je dopisnik Stuart Ramsay ranjen

Ilustracija

 Ivan Rodionov/Sputnik via AFP

Novinari Sky Newsa su u ponedjeljak u Ukrajini upali u zasjedu dok su se pokušavali vratiti u Kijev. Na zastrašujućoj snimci koju je u petak objavila ta TV kuća može se čuti pucnjava dok meci pogađaju automobil u kojem su se vozili novinari.

Dva metka završila su u pancirnom prsluku snimatelja Richieja Mocklera, dok je dopisnik Stuart Ramsay ranjen. Njihovo iskustvo ilustrira razmjere kaosa i nasilja dok invazija ulazi u novu i smrtonosniju fazu.

"Mislili smo da je to bio kontrolni punkt ukrajinske vojske iz kojeg je krenula paljba i da je došlo do greške, pa smo počeli vrištati da smo novinari, ali su meci i dalje dolazili. Uspjeli smo nekako izaći iz auta, a zatim smo puzeći skliznuli u nasip pokraj autoceste. Mislim da nas je to i spasilo", ispričao je Mockler.

"Meci su prolazili kroz vjetrobransko staklo, sjedala i instrumentnu ploču. Tada to nismo znali, ali su nam kasnije Ukrajinci rekli da smo upali u zasjedu ruskih sabotera. Sve su odradili profesionalno, meci su stalno bili ispaljivani u auto - nisu promašili niti jednom... Znali smo da moramo izaći da preživimo, ali nadolazeća vatra je bila intenzivna", opisao je borbu za život Stuart Ramsay.

Grupa od petero novinara zatim je uspjela pobjeći do obližnjeg skladišta gdje su ih dočekala trojica ukrajinskih radnika.

Naposljetku, nakon nekoliko sati čekanja, lokalna ih je policija spasila.

Novinarska ekipa Sky Newsa u međuvremenu se vratila u Veliku Britaniju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. lipanj 2024 03:02