‘KOMANDANT ALEKSANDAR‘

Pogledajte video koji je emitiran na Vučićevoj režimskoj TV dan nakon Svesrpskog sabora: ‘Ovo je vrhunac ludila‘

U videospotu je prikazan Hram Svetog Save u Beogradu, te manastir Ostrog u Crnoj Gori, a pjeva se o - Kosovu

Aleksandar Vučić na Svesrpskom saboru

 Oliver Bunic/Afp

Na TV Pinku u ranu zoru vrhunac ludila, napisao jutros u 7:17 sati jedan korisnik na Twitteru i podijelio video pjesme koja veliča predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Dan poslije Svesrpskog sabora u Beogradu, u jutarnjem programu televizije Pink prikazan je spot u kojem se poziva da "svi kao jedan trebamo stati uz komandanta Aleksandra".

U videospotu je prikazan Hram Svetog Save u Beogradu, te manastir Ostrog u Crnoj Gori. Na početku se čuje glas predsjednika Srbije, koji poručuje da bije ‘ljutu borbu‘ za Kosovo, prenosi Nova.rs.

„Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, a zube polomi. Nikoga se ne plašimo, jer slobodna i slobodarska Srbija nema čega da se plaši. Srbija ne sme da stane“, čuje se glas Aleksandra Vučića, a zatim slijedi pjesma.

„Kosovo je srce milo, zna se što je tamo bilo. Majka plače, sina čeka, da se vrati izdaleka. Nek se barjak srpski vije, ljuta borba sad se bije. Svi ko jedan, brat do brata, uz Aleksandra komandanta“.

Pjesma za ‘Aleksandra komandanta‘ objavljena je jutro nakon što je u Beogradu održan Svesrpski sabor pod nazivom ‘Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpska‘, na kojemu je Vučić poručio da „nitko više nikada neće moći uništiti srpsko jedinstvo“.

Na skupu su osim Vučića bili i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, patrijarh Porfirije te dužnosnici najviših institucija Srbije i Republike Srpske, kao i predstavnici Srba iz regije. Koliko se moglo primijetiti, među njima je bilo dosta srpskih političara iz BiH, Crne Gore, Makedonije, ali ne i iz Hrvatske.

image
Andrej Isakovic/Afp

Iz Moskve se porukom podrške Srbima javio ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov.

"U Hrvatskoj imate 20.000 Hrvata pravoslavne vjere. Zabranjuju predsjedniku Srbije da posjeti Jasenovac. Zamislite da ne možete da posjetite, da to bude zatvoreno mjesto, i svi šute. Zbog toga ćemo graditi i završiti što je moguće prije i brže i Donju gradinu i Beograd (muzeje o jasenovačkim žrtvama, nap. a.). Bit će uz Savu, Sava nam je leševe donosila, da svi vide kakvo je bilo stradanje srpskog naroda", dio je dugačkog govora Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, na subotnjem Prvom svesrpskom saboru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. lipanj 2024 12:17