IZVAN KONTROLE

Pogledajte opće ludilo na ruskoj televiziji: ‘U ponedjeljak smo trebali baciti nuklearnu bombu‘

‘Zašto bismo bombardirali Ukrajinu ili Njemačku, kad imamo Britaniju koja je uzrok svog zla?‘, zapitao se zastupnik Dume Guruljov

Olga Skabajeva

 Twitter

Na ruskoj državnoj televiziji - ništa novo, rekli bismo. Red prijetnji nuklearnim oružjem, red dokaza kako su mnogi u toj zemlji posve izgubili dodir s realnošću.

Tako je zastupnik ruske Dume (ruskog parlamenta), Andrej Guruljov, u ponedjeljak zaprijetio Velikoj Britaniji da će ju nuklearnim projektilima ‘pretvoriti u pustinju nalik Marsu‘.

Voditeljica emisije, notorna kremaljska propagandistica Olga Skabajeva to je prokomentirala riječima kako je udar nuklearnim oružjem trebalo izvršiti u ponedjeljak kad su u Londonu bili brojni svjetski državnici koji su se okupili na ispraćaju kraljice Elizabete.

Sve je počelo tako što je društvo u TV studiju komentiralo riječi američkog predsjednika Joea Bidena koji je kazao kako će biti ozbiljnih posljedica ako Rusija u Ukrajini upotrijebi kemijsko ili nuklearno oružje.

"Biden je kazao da će u slučaju da Rusija upotrijebi kemijsko ili nuklearno oružje na teritoriju Ukrajine... Jeste li čuli sve te gluposti koje je izgovorio? Rekao je da ćemo u tom slučaju biti suočeni s vrlo ozbiljnim posljedicama i da će Rusija postati još izopćenija", kazao je Guruljov.

"Što ga je uopće nagnalo da pomisli da bismo mogli napasti Ukrajinu nuklearnim oružjem? Mi i dalje moramo tamo živjeti, u Ukrajini. Imamo jako puno drugih ciljeva. Evo Ramstein (njemačka vojna zračna baza) je dobar cilj. No i to može pričekati", kazao je.

"Zašto bismo bombardirali Ukrajinu ili Njemačku, kad imamo Britaniju koja je uzrok svog zla?"

Na to je voditeljica uskliknula: "Trebali smo to učiniti danas! Svi najvažniji ljudi su sad tamo na sprovodu." Nakon toga je počela oduševljeno širiti ruke očito jako ponosna na svoju dosjetku.

"Neka mi Bog oprosti, ali kad Britanija bude pretvorena u pustinju poput Marsa, hoće li tu pustinju braniti Člankom 5. NATO saveza? Neće ništa ostati. Kako je oni zovu - neosvojivi otok? Mi ćemo je uzdrmati. Uvjeravam vas, svi će pokleknuti. Neće oni upotrijebiti strateške nuklearne snage. Da vas podsjetim da je i Britanija nuklearna sila i ima mnogo nuklearnog oružja. Podsjećam vas da imaju 245 nuklearne bojeve glave koje bi bile isti čas uništene. Mi smo u tom smislu mnogo moćniji", kazao je Guruljov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:38