STRAŠAN ZLOČIN

Počelo suđenje Njemici koja je ubila petero svoje djece: ‘Nedužna sam!‘

Žena se istoga dana bacila pod vlak na željezničkoj stanici u Düsseldorfu, ali je preživjela pokušaj samoubojstva
 Ilustracija/Holger Battefeld/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

U Njemačkoj je u ponedjeljak počelo suđenje ženi za koju se sumnja da je ubila petero svoje djece od 1 do 8 godina starosti, deset mjeseci nakon tog tragičnog događaja koji je potresao javnost u zemlji.

Christiane K. na sudu u Wuppertalu, na zapadu Njemačke, sudit će se za pet ubojstava. Prijeti joj doživotni zatvor.

Dvadesetosmogodišnja žena sve dosad tvrdila je da je nedužna i motiv ubojstava još treba utvrditi, navodi državno odvjetništvo.

Na prvom saslušanju odlučila se braniti šutnjom. Nije joj dijagnosticiran nikakav psihički poremećaj. Tragedija se dogodila 3. rujna u obiteljskom domu u Solingenu.

Kako se navodi u optužnici, majka je djeci za zajutrak stavila drogu u piće kako bi ih uspavala. Zatim je napunila kadu vodom i pripremila im igračke kako bi im privukla pažnju. Onda ih je probudila i jednog po jednog odvodila u kupaonicu, gdje ih je gušila i davila.

Nakon toga ih je zamotala u ručnik i položila na postelju, gdje su beživotna tijela triju djevojčica od 1, 2 i 3 godine te dvojice dječaka od 6 i 8 godina pronađena.

Njihova majka istoga dana bacila se pod vlak na željezničkoj stanici u obližnjem Düsseldorfu, ali je preživjela pokušaj samoubojstva.

Najstariji sin koji je toga dana rano otišao u školu umakao je sudbini svoje braće i sestara.

Žena, koja je od tad u pritvoru, rekla je da se maskiran muškarac ušuljao u njezin stan i ubio joj djecu. No nije pronađen nikakav dokaz u prilog takvoj tvrdnji.

Njezina majka, kojoj je ona napisala da su djeca mrtva, pozvala je policiju.

Očekuje se da će suđenje trajati barem do sredine kolovoza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. kolovoz 2022 23:06