PREMIJER U DUBAIJU

Plenković: ‘Počinjemo intenzivniju suradnju s Ujedinjenim Arapskim Emiratima‘

Premijer je u govoru na forumu arapskim sudionicima predstavio hrvatsko gospodarstvo, naglasivši kako Hrvatska ima stabilan rast

Premijer Andrej Plenković u Dubaiju

 Joško Ponoš/Cropix

Suradnja između Hrvatske i Ujedinjenih Arapskih Emirata uskoro će postati intenzivnija i ozbiljnija, rekao je u nedjelju premijer Andrej Plenković u govoru na poslovnom forumu dviju zemalja.

Plenković, ministar financija Zdravko Marić, šef diplomacije Gordan Grlić Radman i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac stigli su na svjetsku izložbu EXPO u Dubaiju povodom Nacionalnog dana Hrvatske koja je po prvi put u deset godina predstavljena svojim paviljonom.

S predstavnicima vlade u Emirate su stigli i brojni hrvatski poslovni ljudi koji su u nedjelju sudjelovali na poslovnom forumu.

„Rekao bih da će ovaj boravak na EXPO-u, ovako veliki odaziv hrvatskih gospodarstvenika i ovaj poslovni forum pridonijeti povećanju trgovinske razmjene koja će uskoro ponovno prijeći 100 milijuna dolara“, rekao je Plenković.

Nakon susreta s čelnicima Emirata, premijer je rekao da je dobio „snažnu vjeru da će suradnja između Hrvatske i UAE-a krenuti u intenzivnijem i ozbiljnijem smjeru“.

Premijer je u govoru na forumu arapskim sudionicima predstavio hrvatsko gospodarstvo, naglasivši kako Hrvatska ima stabilan gospodarski rast i najviši investicijski rejting u povijesti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:06