BOLJE SE OSJEĆA

Papa vjernike pozdravio mahanjem i osmijehom pa samostalno pročitao Angelus s vatikanskog prozora

Papa Franjo prvi je put istupio bez pomoćnika otkako je prije dva tjedna objavljeno da je obolio od akutne upale pluća

Papa Franjo

 Filippo Monteforte/Afp

Papa Franjo u petak se osjećao dovoljno dobro pa je samostalno pročitao molitvu Anđeo Gospodnji s vatikanskog prozora koji gleda na Trg svetog Petra, prvi put bez pomoćnika otkako je prije dva tjedna objavljeno da je obolio od akutne upale pluća.

U povodu katoličkog blagdana Bezgrešnog začeća Papa je kasnije posjetio rimsku crkvu Santa Mariju Maggiore te je izgovorio molitvu kod kipa Djevice Marije na Španjolskome trgu.

Od kraja prošlog mjeseca papa Franjo, koji ovaj mjesec navršava 87 godina, u javnosti se pojavljivao uz suradnika koji mu je pomagao u čitanju poruka i molitvi.

Zbog problema s plućima i blaže gripe Sveti Otac je, po naputku liječnika otkazao i planirano putovanje na klimatski samit COP28 u Dubai.

‘Molimo za mir‘

Odjeven u dugački bijeli kaput Franjo je stajao za vrijeme kratkog Angelusa, koji se moli nedjeljom i na sve svete blagdane. Okupljene na trgu pozdravio je mahanjem i osmijehom.

"Molim sve vjernike da mole za mir u Ukrajini, u Palestini i Izraelu, kao i u svim zemljama koje su ranjene ratom. Molimo za mir, da nam se srca smire, jer mira mora biti", rekao je Sveti Otac.

Činilo se da se u jednom trenutku vrlo kratko nakašljao, no nije spominjao svoje zdravstveno stanje.

Invalidska kolica Franjo je koristio za vrijeme posjeta bazilici Santa Mariji Maggiore i djelomično dok je boravio na Španjolskom trgu.

U srijedu je rekao da se osjeća puno bolje, no dodao je da mu je glas još uvijek slab.

Dio pluća mu je odstranjen još dok je kao mladić živio u rodnoj Argentini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 03:02