SIROMAŠNA CRKVA ZA SIROMAŠNE

PAPA FRANJO U BORBI ZA OBESPRAVLJENE Vatikan će na trgu Sv. Petra postaviti tuševe za beskućnike

Rimokatolička Crkva je pod papom Franjom više posvećena borbi za obespravljene. Argentinski je papa nakon izbora rekao da želi "siromašnu Crkvu za siromašne", a u prosincu prošle godine proslavio je 77. rođendan doručkom s četvero beskućnika
Pope Francis gives the traditional "Urbi et Orbi" blessing for Rome and the world from the balcony of St Peter's basilica during Easter celebrations on April 20, 2014 at St Peter's square in Vatican. Easter Sunday celebrates the Christian belief in Jesus's death and resurrection and is marked around the world, often with a variety of not strictly religious local traditions like painted eggs or Easter Bunnies. AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE
 FILIPPO MONTEFORTE/AFP / Filippo Monteforte

VATIKAN - Vatikan će na Trgu sv. Petra postaviti tuševe za beskućnike, izjavio je bliski papin suradnik u intervjuu u četvrtak.

Poljskom nadbiskupu Konradu Krajewskom, koji vodi papinu osobnu humanitarnu zakladu, ta je ideja pala na pamet kada je jedan beskućnik, što ga je za 50. rođendan pozvao na večeru, odbio poziv rekavši da zaudara.

Nadbiskup ga je ipak počastio večerom i pokrenuo inicijativu da se tri tuša ugrade u zahode smještene na desnoj strani kolonada na trgu. Radovi će početi u ponedjeljak.

Krajewski je osim toga obišao nekoliko rimskih župa poznatih kao sastajališta beskućnika kako bi provjerio imaju li dovoljno tuševa te je ponudio novac onima koje ih nemaju.

Photo by DAVID ILIFF. License: CC-BY-SA 3.0

"To nije jednostavno, lakše je napraviti sendvič za beskućnike nego postaviti tuševe. Za to vam trebaju volonteri, ručnici, donje rublje", rekao je poljski nadbiskup.

Njegov projekt poduprijet će humanitarna zaklada slavnog talijanskog tenora Andree Bocellija i građevinska tvrtka sa sjevera Italije.

Rimokatolička Crkva je pod papom Franjom više posvećena borbi za obespravljene. Argentinski je papa nakon izbora rekao da želi "siromašnu Crkvu za siromašne", a u prosincu prošle godine proslavio je 77. rođendan doručkom s četvero beskućnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 22:05