PRIOPĆENJE VATIKANA

Papa Franjo otkazao sve obaveze, spominju se zdravstveni razlozi...

Papa ima 87 godina, a učestalo ima problema s plućima

Papa Franjo

 Maria Grazia Picciarella/Shutterstock Editorial/Profimedia/Maria Grazia Picciarella/shutterstock Editorial/profimedia

"Papa Franjo otkazao je dio subotnjih obaveza zbog zdravstvenih razloga", objavio je Vatikan u priopćenju. Poglavar Katoličke crkve otkazao je zakazane obaveze zbog "blage bolesti slične prehladi", naveli su iz vatikanske službe za medije. Dodali su da je riječ o preventivnoj mjeri, kako se ne bi ugrozilo Papino zdravlje.

Papa Franjo ima 87 godina, a nisu mu strani zdravstveni problemi koji uključuju probleme s disanjem. Naime, papa ima osjetljiv dišni sustav kao posljedicu čestih upala pluća u mladosti dok je živio u Argentini. Zbog čestih infekcija uklonjen mu je dio jednog plućnog krila.

Prošlog prosinca Papa je otkazao sudjelovanje na klimatskoj konferenciji COP28, održanoj u Dubaiju. Tada je objavljeno da ima problema s plućima. U ožujku prošle godine bio je na liječenju u rimskoj bolnici, zbog respiratorne infekcije.

Njegov ured, čini se, ne želi riskirati i dodatno ugrožavati njegovo zdravlje. "Papa Franjo dirnut je brojnim porukama koje je primio i izrazio je zahvalnost na bliskosti i molitvama", napisao je njegov glasnogovornik Matteo Bruni u ožujku prošle godine kada je papa hospitaliziran.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 23:23