OŠTETILA 40 OSOBA

‘Pa fakultet traje 5 godina, kako ga je završila za 4?!‘ Novi detalji uhićenja lažne zubarice, ovako je razotkrivena

Lažnoj stomatologinji određeno je 48-satno zadržavanje u pritvoru

Snežana Stević

 Facebook/

Nakon uhićenja Snežane Stević (48), koja je osumnjičena da se u salonu ljepote ‘BV Dental Estetic‘, čija je vlasnica, bavila nadriliječništvom i obavljala estetske i stomatološke zahvate bez odgovarajuće stručne spreme, podnesena je kaznena prijava, a navodno je oštetila 40 klijenata.

U ordinaciji koja se nalazi u samom centru Beograda, više od dvije godine s lažnom diplomom iz Prištine liječila je, popravljala i vadila zube. Bavila se i antiage medicinom - uz specijalne popuste i vrlo niske cijene – daleko niže od konkurencije. Provjerom je utvrđeno da je diploma fakulteta u Prištini, izdana 27. veljače 1999. godine lažna.

Dr. Milojko Jovanović, direktor Stomatološke komore Srbije ispričao je za Blic da su prijavu protiv Snežane Stević dobili iz Uprave kriminalističke policije 16. studenoga 2023. godine.

- Na temelju jedne prijave ja sam naložio dekanu Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici da istraži slučaj, jer oni pripadaju Sveučilištu u Prištini. Ispalo je da ta žena uopće nije bila na tom fakultetu, niti je imala tu diplomu. Ono što je zanimljivo u cijeloj priči, ona je napisala da je završila za četiri i pol godine, a fakultet traje pet godina minimum - navodi Jovanović. Istaknuo je da komora nema ovlasti da provjerava diplome.

image

Snežana Stević

Facebook/

Ovo je tek posljednji u nizu slučajeva nadriliječništva i nadriljekarstva u Srbiji, iz godine u godinu su sve češći, a pacijenti često ugrožavaju svoje zdravlje, pa i život, piše Blic.

- Svaka ordinacija mora imati na ulazu natpis da je registrirana, da je prijavljena, zatim tko je nositelj ordinacije. Apelirao bih na ljude da malo manje konzultiraju društvene mreže Instagram, a malo više odlaze na preporuku, navodi dr. Božidar Todorović, specijalist oralne kirurgije.

Istaknuo je da diplomirani stomatolog ima pravo izvoditi antiaging postupke, ali mora prije toga proći dodatne edukacije.

- To je danas jedan jako unosan biznis - navodi Todorović.

Nedovoljna informiranost, senzacionalističke reklame na društvenim mrežama te niska cijena su razlog zašto se mnogi odlučuju za odlazak na neprovjerena mjesta, iako posljedice neoprezne odluke mogu biti fatalne.

Snežana Stević uživala je u luksuzu, svjedoče fotografije na društvenim mrežama. Često je odlazila u skupe hotele, boravila u Dubaiju te se družila s poznatim osobama. Svoj život redovito je dokumentirala na Facebooku brojnim fotografijama.

Lažnoj stomatologinji određeno je 48-satno zadržavanje u pritvoru.

Kako su najavili iz tužiteljstva, u daljnjem tijeku istrage ispitat će se potencijalni oštećeni te drugi eventualni svjedoci. Također, naredit će se posebno vještačenje te će nakon utvrđivanja svih činjenica biti donesena odluka o daljnjem postupanju…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:12