PSIHOLOŠKI RAT

Ovo je posvojeni sin zapovjednika ukrajinske vojske: ‘Avdiivka je naša, a uskoro će biti i Aljaska. Slava Rusiji!‘

Ivan Sirski u Australiji živi s majkom, prvom suprugom Aleksandra Sirskog, te bratom Antonom, biološkim sinom ukrajinskoga generala

Ivan Sirski

 Twitter/

Ivan Sirski, posvojeni sin iz prvoga braka glavnog zapovjednika ukrajinske vojske Oleksandra Sirskog, i mladić koji trenutačno živi u Australiji, postao je dio ruskog propagandnog rata kojim iz Kremlja pokušavaju trolati kijevsko vodstvo.

Pojavio se Ivan Sirski, naime, u ruskom konzulatu u Sydneyju, u crnoj majici s divovskim slovom "Z", i s namjerom da zatraži rusko državljanstvo. Taj plan Ivan Sirski objelodanio je u društvu lokalnih Kozaka.

image

Semjon Bojkov živi u konzulatu jer ga Australci žele uhititi

Semjon Bojkov/Iz.ru

Domaćin u konzulatu bio mu je Semjon Bojkov, šef lokalne organizacije Kozaka, koji već godinu i pol živi u toj ruskoj ispostavi u Sydneyju, još otkako su australske vlasti izdale nalog za njegovo uhićenje.

Riječ je o poznatom proputinovskom propagandistu koji je u rujnu navodno dobio rusko državljanstvo zahvaljujući dekretu Vladimira Putina. Zajedno s Bojkovim i drugim Kozacima, Ivan Sirski čestitao je ruskoj vojsci na osvajanju Avdiivke, i izrazio svoju želju da postane građanin Ruske Federacije.

image

Mladi Sirski s natpisom koji slavi Kozake

Semjon Bojkov/Iz.ru

Isparadirao ga je Bojkov pred kamerom, na glavu mu nabio kozačku kapu, a na leđa natpis "Slava Bogu, mi smo Kozaci".

"Sin glavnog zapovjednika Oružanih snaga Ukrajine Ivan Sirski je s nama, on je ruski čovjek, slovo Z je na njegovim prsima. Avdiivka je naša, sve će biti naše, Aljaska će biti naša. Slava Rusiji, slava ruskoj vojsci", poručio je Bojkov u videu.

Ivan Sirski u Australiji živi s majkom, prvom suprugom Aleksandra Sirskog, te bratom Antonom, koji je biološki sin ukrajinskoga generala. Prema Ivanovim riječima, nema nikakav odnos s bivšim očuhom, a tvrdi da isto vrijedi i za njegova brata Antona.

Komunikacija je, navodno, prekinuta nakon što je Sirski odlučio podržati ukrajinske "postmajdanske" vlasti. Prema tumačenju upućenih, cijeli ovaj igrokaz pokušaj je psihološke igre kako bi se poljuljalo povjerenje u Sirskog.

S obzirom na to da je general rođen u Rusiji, Kremlj neprestano pokušava u Ukrajini puštati provokacije prema kojima mu ne bi trebalo vjerovati.

image

Oleksandr Sirski glavni je zapovjednik ukrajinske vojske

Handout/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:29