‘FAKE PROPAGANDA‘

Otkriveno tko stoji iza operacije ocrnjivanja Pfizera, nitko nije iznenađen o kome se radi

Nagovarali su infulencere da za novac pišu kako je smrtnost od Pfizera tri puta veća nego od AstraZenece
 Kena Betancur

Prije par dana nekoliko poznatih blogera i influencera u Njemačkoj i Francuskoj e-mailom je dobilo primamljivu poslovnu ponudu s izdašnom financijskom podrškom.

Predloženo im je da "svojim riječima" u autorskim tekstovima ocrne cjepivo Pfizer-BioNTecha, odnosno da na osnovi navodno tajnog i skrivenog, ali "hakiranog znanstvenog istraživanja" koje je napravila European Medicines Agency (EMA), dostupnog "samo" na dark webu, napišu da je "smrtnost nakon cijepljenja Pfizerom tri puta veća nego od AstraZenece".

Francuska tajna služba u tome je odmah pronašla "ruski trag", a sada i Radio Svoboda, stacionirana u Pragu koja emitira na ruskom jeziku, i njezin portal svoboda.org (u Rusiji su uredbom Ministarstva pravosuđa proglašeni stranim plaćenicima i agenturom) nakon vlastitog istraživanja donose da iza te "crne fake propagande" stoji izvjesna Julija Serebrjanskaja.

Prodaju sredstva protiv impotencije i za mršljavljenje

Riječ je o vlasnici tvrtke 2WTrade na adresi Varšavski šose broj 1 u Moskvi, koja putem interneta prodaje sredstva protiv impotencije, preparate za mršavljenje i raznu kozmetiku, a ujedno je producirala i predizborne spotove Vladimira Putina te vodi organizaciju Ruska inicijativa koja surađuje s vladajućom prokremaljskom strankom Ujedinjena Rusija i bavi se promocijom ruske kulture u inozemstvu.

Kako javlja Radio Svoboda, sporni e-mailovi stigli su preko marketinške agencije Fazze registrirane u Londonu, ali su dio strukture AdNow International koja je izravno povezana s istoimenom marketinškom agencijom iz Novosibirska odakle je Serebrjanskaja.

Radio Svoboda kao šefa agencije Fazze navodi izvjesnog Vjačeslava Usoljceva koji ima račun na LinkedInu, ali ga je 27. svibnja obrisao, iako je ostala kopija, a na Facebooku ima profil pod imenom Slava Ussolini. A kako navode, Julija Serebrjanskaja je do 2018. godine vodila AdNow International. To je otkrio i francuski istraživački portal Fact & Furious te navodi kako je on radio u novosibirskoj agenciji Brand.ad te engleskoj AdNow.com, čiji kraci opet vode ka Serebrjanskaje, odnosno vlasnik tih agencija je njezin brat Mihail.

Tko je uopće Julija Serebrjanskaja?

Radio Svoboda navodi da je Julija Serebrjanskaja 2007. radila u izbornom stožeru Dmitrija Medvedeva koji je tada izabran za predsjednika Rusije kako bi "sačuvao" mjesto za novu kandidaturu Vladimira Putina. Zatim je radila u Putinovoj kampanji, da bi potom 2019. kao predstavnica "lažne" oporbe bila nezavisna kandidatkinja na izborima za moskovsku Gradsku skupštinu, ali nije prikupila dovoljan broj potpisa.

Portal pravda.ru pisao je tada da se ona bunila i optuživala izborno povjerenstvo te posjećivala oporbene prosvjede i mitinge gdje je bila vrlo bučna, a tvrde kako joj cijelo to vrijeme nije smetalo da u džepu ima člansku iskaznicu Ujedinjene Rusije.

Kako navodi Radio Svoboda, Serebrjanskaja je završila matematičko-informatički fakultet na Sveučilištu u Novosibirsku, a potom je radila kao novinarka u Moskvi na jakim državnim TV postajama NTV i Prvi kanal. Od 2013. do 2015. živjela je u SAD-u, da bi nakon povratka osnovala Rusku inicijativu.

Zanimljivo je da 2WTrade LLP ima podružnicu u Velikoj Britaniji koja vodi kompanije u Belizeu i na Britanskim Djevičanskim Otocima, a otkrili su da su i njezini kupci sredstva protiv impotencije "Čekić Tora" najčešće iz "trećih zemalja", u prvom redu Pakistana i Indije, te da se na Facebooku žale da uopće nisu dobili naručeni preparat ili mu je istekao rok trajanja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:13