ISKLJUČEN IZ ŠKOLE

Otkrivene opcije za nastavak školovanja Koste K.: ‘Računalo neće moći koristiti ni za jednu drugu svrhu...‘

Školovanje može nastaviti u Osnovnoj školi "Dr. Dragan Hercog", ustanovi koja osnovno obrazovanje pruža učenicima koji se nalaze na liječenju u zdravstvenim institucijama

Kosta K.

 Cropix/

Nastavničko vijeće Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu donijelo je odluku o isključenju 13-godišnjeg Koste K. iz škole, piše Blic.

Kako se dječak koji je 3. svibnja ubio devetero učenika "Ribnikara" i školskog zaštitara trenutno nalazi na liječenju u Klinici za neurologiju i psihijatriju djecu i mlade u Beogradu, školovanje može nastaviti u Osnovnoj školi "Dr. Dragan Hercog", ustanovi koja osnovno obrazovanje pruža učenicima koji se nalaze na liječenju u zdravstvenim institucijama ili koji iz opravdanih razloga ne mogu sudjelovati u tradicionalnoj nastavi.

Blic piše da je Kosta K. do tog kobnog 3. svibnja odradio dvije trećine sati u školskoj godini 2022./23. te da može završiti 7. razred. Prema srpskim zakonima, osnovno je obrazovanje obvezno.

Međutim, još se uvijek ne zna kako će izgledati ostatak Kostinog školovanja.

Navodi se da se prije te odluke treba donijeti odluka o tome može li on uopće sudjelovati u nastavi.

Blic piše da su pred Kostom dvije mogućnosti - pohađanje nastave u online okruženju ili pohađanje dopisne škole. Ako se odluči da će se obrazovati u online okruženju, tada računalo neće moći koristiti ni za jednu drugu svrhu.

Majka Koste K. ranije je otvorila pitanje nastavka školovanja njezino dvoje djece te konstatirala da se njezina mlađa kći ne može vratiti u OŠ "Vladislav Ribnikar", a da se Kosta K. nalazi u Klinici za neurologiju i psihijatriju djecu i mlade u Beogradu.

Posebni tim koji je oformila Vlada Republike Srbije radi na rješavanju ovog kompleksnog pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:39