TJEDAN IZ PAKLA

Otišla na odmor iz snova u Egipat i brzo požalila: Nikad, ali baš nikad se nisam tako osjećala‘

Dodala je da se čak ni s turističkim vodičem nije osjećala sigurno
 TikTik/@gracietravels

Grace Cheng, popularna TikTokerica koji stoji iza profila @gracietravels, podijelila je s pratiteljima svoje iskustvo boravka u Egiptu. Tjedan dana provela je u sjeveroistočnoj Africi posjećujući povijesne znamenitosti i piramide u Gizi, no otkrila je da se cijelo vrijeme osjećala nesigurno.

Odmor su joj, tvrdi, uništili naporni prevaranti koji vrebaju sa svih strana da bi nevinim turistima oteli novac.

- Osjećala sam se nesigurno u posjetu Egiptu. Muljaže su ovdje velik problem, nisam znala koliko velik jer sam prvi put ovdje. Gdje god smo išli, svuda su htjeli da nešto platimo, rekla je na snimci.

Svoje iskustvo je podijelila kako bi druge putnike upozorila na opasnosti koje je proživjela.

- Ne daj da te itko fotografira, ne daj da ti išta stavljaju u ruku i ne prati nikoga tko ti pokušava nešto pokazati jer će od tebe tražiti novac, nastavila je influencerica.

Dodala je da se čak ni s turističkim vodičem nije osjećala sigurno.

- Naši vodiči su imali puno prijatelja u okolici pa su nam nudili dodatne opcije poput penjanja na stijene da bi nas fotografirali. Ipak, ako imate dobrog turističkog vodiča, on će biti upućen u prevare pa mu možete vjerovati, tvrdi Grace.

Kaže da joj je bilo strašno kad je odbijala platiti prevarantima, a oni su tražili novac. Još jedna njena preporuka je da u Egipat ne putujete sami, pogotovo ako ste žena.

- Muškarci konstantno bulje u tebe, to nije normalno buljenje nego stvarno neugodno buljenje u kojem ne skidaju pogled s tebe, objasnila je putoholičarka.

Osim što se osjećala tjeskobno u društvu, bojala se i gubitka prtljage.

- Gdje god smo išli, imali smo privatne vozače. Kad bi ostavili torbe u kombiju, bila sam sigurna da ih više nikad neću vidjeti, rekla je na snimci.

Drugi putnici koji su posjetili Egipat u komentarima su se složili s njenim opservacijama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 09:37