ISTRAGA IDE DALJE

Osumnjičenik odjednom ima alibi: ‘Nisam oteo Maddie. U to vrijeme seksao sam se u svom kamperu‘

Nijemac Christian Brueckner prvo se navodno nije mogao sjetiti punog imena žene, ali sad ju je ipak uspio identificirati

Christian Brueckner

 Afp/Afp/Profimedia

Christian Brueckner (43) prošloga mjeseca i službeno je proglašen osumnjičenikom za nestanak Madeleine McCann, no on sad tvrdi kako ima valjani alibi o kojemu je dao detalje za televizijski dokumentarac "Madeleine McCann: The Case Against Christian B", koji je producirala američka mreža AMC Crime, a emitirat će se 11. svibnja na Channel 5.

Kako prenosi The Telegraph, muškarac osumnjičen za otmicu malene Maddie tvrdi da je baš u trenutku nestanka djevojčice imao spolni odnos sa ženom u svom kamperu kilometrima daleko, a zatim ju je odvezao do zračne luke.

- Do 22 sata već smo bili u zračnoj luci Faro u Portugalu - dodao je napominjući kako će mu dotična žena dati alibi i na sudu. Brueckner se navodno nije mogao sjetiti punog imena žene kad je prvi put tvrdio da ima alibi, ali sad ju je ipak uspio identificirati. No tužitelji pak kažu kako 43-godišnjak vlastima nije dao nikakav službeni alibi.

image

Madeleine McCann

Handout/METROPOLITAN POLICE/AFP

Podsjetimo, Madeleine je nestala iz apartmana u Praia da Luzu u Portugalu između 21 i 22 sata 3. svibnja 2007. godine. Policija je ranije priopćila kako se osumnjičenikov telefon nalazio u blizini mjesta otmice u noći kad je trogodišnjakinja nestala, a Christian Brueckner na taj broj između 19.32 i 20.02 sati primio je i telefonski poziv.

- Ako ima nešto što ga oslobađa krivnje, prije ili kasnije to će podijeliti s nama i onda ćemo to provjeriti. Dosad nam nije rekao ništa, nije nam dao alibi. Dakle, možemo raditi samo s dokazima koje smo dosad prikupili u istrazi. I nije bilo ničega što bi ga oslobodilo optužbi - rekao je njemački tužitelj Hans Christian Wolters.

Brueckner trenutačno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu u Njemačkoj zbog silovanja. On je u više navrata zanijekao bilo kakvu umiješanost u Madeleinein nestanak. A nakon što je službeno postao osumnjičenik, postoji velika mogućnost da će iz Njemačke biti prebačen u Algarve na službeno ispitivanje.

image

Kate i Gerry McCann

Joe Giddens/POOL/AFP

Neutješni roditelji: 'Bez obzira na ishod, Madeleine će uvijek biti naša kći'

Roditelji Madeleine McCann na Facebooku su obilježili 15 godina otkako je njihova trogodišnja kći oteta. Svoje voljene djevojčice prisjetili su se citirajući rečenicu iz "Winne-the-Pooha" engleskoga pisca A.A. Milnea: "Ali najvažnije, čak i ako smo razdvojeni, ja ću uvijek biti s vama".

- Obilježavamo 15 godina otkako smo posljednji put vidjeli Madeleine. Nije teže od bilo kojeg drugog puta, ali nije ni lakše. To je jako dugo vremena... Mnogi ljudi kažu kako tu priču treba pustiti, dati joj završetak. Ali bez obzira na ishod, Madeleine će uvijek biti naša kći, a tu je i činjenica da je počinjen uistinu strašan zločin.

Istina je da neizvjesnost stvara slabost, a znanje i sigurnost daju snagu, pa je baš iz tog razloga naša potreba za odgovorima - za istinom - bitna. Zahvalni smo britanskim, portugalskim i njemačkim vlastima na kontinuiranom radu i predanosti jer će zajednički policijski napor dati rezultate i donijeti nam odgovore.

Kao i uvijek, želimo se zahvaliti svima na dobrim željama i podršci. Velika je utjeha znati da je, bez obzira na vrijeme koje je prošlo, Madeleine još uvijek u srcima i mislima mnogih ljudi. Hvala vam - napisali su Kate i Gerry McCann.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:28