PRLJAVI NOVAC

Osramoćena hollywoodska zvijezda donirala honorar koji joj je platio predsjednik Čečenije

 AP

Veliko veselje za mase službeno se zvalo Proslava dana grada Groznoga, ali svi su znali što se zapravo slavi. Ramzan Kadirov, službeno predsjednik, u stvarnosti bog i batina Čečenije, slavio je 35. rođendan. Da ne bi bilo zabune, potvrdila je to i hollywoodska zvijezda Hillary Swank.

- Sretan rođendan, gospodine predsjedniče - zaželjela mu je američka oskarovka s pozornice u Groznom, posljednja u nizu svjetskih celebrityja koji se uz izdašnu naknadu prodaju za ‘svadbe i rođendane’ milijardera za podrijetlo čijih milijuna se ne pita. Kadirovu je zapjevao i Seal, a Jean-Clude van Damme bio je najizravniji.

Ljubavna poruka

- Volim vas, gospodine Kadirov - rekao je junak akcijskih filmova. Jedino je za britansku violinisticu Vanessu Mae objavljen točan honorar. U Grozni je došla za pola milijuna dolara.

Raniji primjeri

Oni, naravno, nisu jedini takvi primjeri. Recimo, Beyonce, 50 Cent, Mariah Carey i Nelly Furtado zaradili su po milijun eura pjevajući na zabavama Gadafijevih sinova, no ovaj put je reagirala udruga Human Rights Watch.

Od prozvanih zvijezda najbrže je reagirala Hillary Swank , koja je objavila kako nije znala kakav je Kadirov zapravo i dodala da će cijeli honorar uplatiti u dobrotvorne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 14:03