ODGOVOR KRITIČARIMA

Oglasila se ljubimica Rusa koja je razbjesnila Putina: ‘Bili ste kmetovi, a sada ste robovi!‘

Ruska pop legenda iz sovjetske ere Ala Pugačova odgovorila je kritičarima koji su je prozvali nakon što je osudila invaziju na Ukrajinu

Vladimir Putin i Ana Pugačova

 Aleksey Nikolskyi/Sputnik/Profimedia

U novoj objavi na Instagramu, 73-godišnja ruska pop zvijezda Ala Pugačova obratila se svojim kritičarima, nakon što se nedavno izjasnila protiv rata u Ukrajini, koji se u Rusiji još uvijek naziva ‘specijalnom vojnom operacijom‘, unatoč tome što je nedavno proglašena i "djelomična mobilizacija" u zemlji.

"O moj Bože! Kakva je to radost kad me mrze isti oni ljudi koje nikad nisam mogla podnijeti. Da su oni bili moji obožavatelji, značilo bi da sam uzalud pjevala i živjela. Razlog je očit. Neka škrguću zubima. Bili su kmetovi, sad su robovi", navela je Pugačova, prenosi ruski neovisni portal Meduza, koji djeluje iz inozemstva. Pjevačica nije navela na koga točno misli, navodi portal.

Krajem rujna izvori su novinskim kućama Izvjestija i Kanal 5 rekli da je Pugačova, koja se vratila u Rusiju u kolovozu, ponovno napustila zemlju. Kanal Mash na Telegramu tvrdio je da se Pugačova vratila u Rusiju kako bi na prodaju stavila nekretnine koje posjeduje. Njezin koncertni direktor odbio je komentirati to izvješće.

Kao odgovor na medijske napise da je Pugačova po drugi put napustila Rusiju, na ekranu Tornja Ostankino u Moskvi pojavila se poruka "Ala, zašto si, je****, došla?" U međuvremenu, digitalni natpis na moskovskoj aveniji Novi Arbat prikazao je fotografiju Pugačove uz izmišljene datume koncerata na ukrajinskim okupiranim teritorijima.

Ala Pugačova je 18. rujna zatražila od ruskog Ministarstva pravosuđa da je doda u svoj registar "stranih agenta" nakon što je njezin suprug, komičar Maksim Galkin, dan ranije proglašen "stranim agentom". U zahtjevu je svog supruga nazvala "pravim patriotom Rusije" i kritizirala ruski rat protiv Ukrajine. Ubrzo nakon toga, objava je prijavljena ruskoj policiji.

"Zato što sam solidarna sa svojim suprugom, poštenim, pristojnim i iskrenim čovjekom, stvarnim i nezaboravnim ruskim patriotom, koji svojoj domovini želi blagostanje, miran život, slobodu govora i kraj tome da naši dečki umiru za iluzorne ciljeve zbog kojih je naša zemlja postala izopćenik i koji su zakomplicirali živote naših građana", napisala je tada na svom Instagram profilu.

Pugačova se smatra superzvijezdom u svojoj zemlji. Oblikovala je rock i pop glazbu u Rusiji od 70-ih godina. Njezin uspjeh preživio je pad Sovjetskog saveza, a na ruskoj televiziji se do današnjih dana redovito pojavljivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:39