SLETIO HELIKOPTEROM

Objavljene nove fotografije iznenadnog Putinovog posjeta Ukrajini i predmeta kojeg je darovao vojnicima

Putin je vojnicima čestitao Uskrs te im je darovao kopiju ikone ‘Spasitelja Nerukotvorenog‘
 Handout/Afp

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je vojne stožere u ukrajinskim regijama Herson i Luhansk koje su djelomično pod kontrolom ruske vojske, priopćio je u utorak Kremlj.

Putin je prisustvovao sastanku vojnog zapovjedništva u regiji Herson kako bi saslušao izvješća zapovjednika zračno-desantnih snaga i grupe armija ‘Dnjepar‘ te drugih visokih časnika o situaciji u regijama Herson i Zaporižja koje je Moskva proglasila dijelom Rusije.

Herson i Luhansk su bile među četiri regije koje je Rusija lani anektirala, a potez je to koji Zapad nije priznao.

image
Handout/Afp
image
Handout/Afp
image
Handout/Afp

General-pukovnik Oleg Makarevič izvijestio ga je da "preuzima obranu u skladu sa zapovijedi". "Želim vam dobro zdravlje", dodao je Makarevič, nakon čega ga je Putin pozdravio rukovanjem, piše ruski Tass.

Otvarajući sastanak Putin je rekao: "Ne želim vas odvratiti od vaših izravnih dužnosti vezanih za zapovijedanje i upravljanje, tako da ovdje radimo poslovno, kratko, ali konkretno." "Važno mi je čuti vaše mišljenje o razvoju situacije, saslušati vas, razmijeniti informacije", rekao je Putin.

Ruski predsjednik je zatražio da izvješće započne situacijom u Hersonu, zatim u smjeru Zaporižja, a nakon toga se obratio zapovjedniku zračno-desantnih snaga, general-pukovniku Mihailu Jurjeviču Teplinskom, da izrazi svoje misli.

image
Handout/Afp
image
Handout/Afp
image
Handout/Afp

"Znam da je u ime načelnika Glavnog stožera i ministra obrane dosta dugo bio na prvoj crti, dao je vrlo detaljno izvješće", istaknuo je predsjednik.

Putin je pritom vojnicima čestitao Uskrs te im je darovao kopiju ikone "Spasitelja Nerukotvorenog", koja je pripadala, kako je naglasio, "jednom od najuspješnijih ministara obrane Ruskog Carstva".

image
Handout/Afp
image
Handout/Afp

Obraćajući se Teplinskom, Putin je rekao da ikonu može ponijeti sa sobom u rat. "Mihail Jurijevič ga može ponijeti sa sobom, kako odlučite", rekao je šef države.

Ovo je prvi Putinov posjet regiji Herson. U Mariupolju je bio 19. ožujka, a tada je posjetio i Rostov na Donu, gdje je održao sastanak i saslušao izvješća vojnih čelnika u stožeru specijalne vojne operacije, prenosi Tass.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:36