HOROR U KAMP KUĆICI

Objavljena snimka majke osuđene na doživotan zatvor zbog ubojstva djeteta: ‘Šališ se, nisam mu ništa napravila!‘

Osim slomljenih rebara, ruku i nogu, Alfie je imao tragove kokaina i alkohola u organizmu

Sian Hedges i njen bivši partner Jack Benham osuđeni su za ubojstvo 18-mjesečnog Alfieja Phillipsa

Sian Hedges, majka koja je na policijskim snimkama lagala da nije kriva za smrt svog sina Alfieja, u petak je za njegovo ubojstvo osuđena na doživotni zatvor, prenosi Daily Mail.

Hedges i njen bivši partner Jack Benham osuđeni su za ubojstvo 18-mjesečnog Alfieja Phillipsa tijekom 2020. godine, manje od dva mjeseca nakon što se par upoznao. Dječak je pretrpio više od 70 ozljeda, nakon što su ga pretukli i ugušili, a sve se odvilo u kamp kućici na području britanskog Kenta.

Osim slomljenih rebara, ruku i nogu, Alfie je imao tragove kokaina i alkohola u organizmu. Hedges i Benham također su bili pod utjecajem kokaina, alkohola i marihuane tijekom ubojstva.

image

Sian Hedges i njen bivši partner Jack Benham osuđeni su za ubojstvo 18-mjesečnog Alfieja Phillipsa

Na policijskoj snimci Hedges drži bocu Coca Cole u stražnjem dijelu policijskog automobila dok ju policajac ispituje o ozljedama njenog sina.

- Kako to misliš? Šališ se, nisam mu ništa napravila - odgovarala mu je na pitanja kroz suze tijekom uhićenja.

Policajac joj je objasnio da modrice na oku, deformacija jednog zapešća i potencijalni stari prijelom na jednoj ruci koji je bio vidljiv na rendgenskoj snimci zahtijevaju dodatna objašnjenja.

Na snimci se vidi i uhićenje Benhama, koji je bio šokiran i za sve okrivio svoju tadašnju djevojku.

- Ne, ne možete me uhititi. Što je sa Sian? - pitao je.

image

Jack Benham

Kent Police/Swns/Swns/Profimedia/Kent Police/swns/swns/profimedia

Hedges je upoznala svog bivšeg partnera u kući zajedničkih prijatelja gdje su kupovali drogu, ali u to vrijeme još je bila u vezi s Alfiejevim ocem, Samom Phillipsom.

image

Sian Hedges

Kent Police/Swns/Swns/Profimedia/Kent Police/swns/swns/profimedia

Benham je tijekom suđenja priznao da su on i Hedges bili ovisnici o drogama koje bi redovito konzumirali u blizini njezina sina. Noć prije nego što je Alfie ubijen, rekao je kako je Hedges otišla kupiti drogu od njihove prijateljice i otplatiti dug od 400 funti.

Tvrdio je da su normalno proveli večer i Alfie je spavao s njima u krevetu, a zatim su se tijekom noći probudili i shvatili da ne reagira. Tužiteljstvo je odbacilo njegove navode, objašnjavajući da je u to vrijeme Alfie bio nasilno napadnut.

Dječakovo tijelo je ujutro kad je bio pronađen već poplavilo, a djelatnici hitne pomoći rekli su da im je “odmah postalo jasno” da je Alfie već neko vrijeme mrtav.

Benhamova majka pokušala ga je oživjeti nakon što je njen sin izašao iz kamp kućice koja se nalazila u njihovom vrtu, noseći Alfieja.

- Mama, učini nešto, on ne diše - zamolio ju je Benham u panici.

Dječakov otac rekao je da ni nakon suđenja nikad neće saznati istinu o tome što se dogodilo njegovom sinu i smatra da zaslužuje odgovore.

- Nikada ga nisam čuo kako izgovara svoje prve riječi, nikad nisam uspio razgovarati s njim i uskraćena mi je prilika da ga vidim kako odrasta - govorio je Phillips tijekom suđenja.

Nakon što je objavljena presuda, rekao je da napokon može pokušati krenuti dalje sa životom, budući da je pravda zadovoljena doživotnom zatvorskom kaznom.

- Riječi ne mogu opisati razaranje koje je Alfiejeva smrt ostavila na nas kao obitelj. Moj svijet je stao i nikad više neće biti isti - dodao je.

Porotnicima je trebalo gotovo deset sati da osude par nakon devetotjednog suđenja na sudu u Maidstoneu.

Sud je također čuo o drugim ozljedama koje je Alfie zadobio u mjesecima prije smrti i objašnjenjima za njih, kao što je posjekotina ispod Alfiejeva oka od “igranja ključevima” i ozlijeđeni prsti koje je “poklopio vratašcima za pse” u domu Benhamovih roditelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 13:26