UPALI U MANASTIR

Objavljen identitet trojice napadača koji su ubijeni na sjeveru Kosova

Kako javljaju kosovski mediji, riječ je o Igoru Milenkoviću, Bojanu Mijailoviću i Stefanu Nedeljkoviću

Napadači s Kosova

 Klix.ba/twitter/

Potvrđen je identitet trojice od četvorice ubijenih napadača koji su prije dva dana ušli u manastir na sjeveru Kosova i sudjelovali u napadu na kosovsku policiju, u kojem je ubijen i jedan policajac.

Kako javljaju kosovski mediji, riječ je o Igoru Milenkoviću, Bojanu Mijailoviću i Stefanu Nedeljkoviću, sva trojica su iz Zvečana, dok identitet četvrtog napadača za sada nije poznat, javlja Klix.ba.

Milenković (50) je otac dvoje djece, a radio je kao vozač hitne pomoći u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica, a podaci o tome čime su se bavili Mijailović i Nedeljković (31) za sada nisu poznati.

Smrt kosovskog policajca ubijenog u nedjelju iz zasjede, koju je pratila razmjena vatre između teško naoružanih osoba skrivenih u samostanu, predstavlja jedan od najozbiljnijih incidenata koji se dogodio posljednjih godina na sjeveru toga područja, a u pozadini mu je blokada pregovora između Beograda i Prištine.

Kosovo je u ponedjeljak zatražilo od Srbije da mu izruči srpske napadače koji su pobjegli nakon sukoba s kosovskim policajcima na sjeveru Kosova u kojem su poginula trojica napadača i kosovski policajac.

Napadači su upali u selo Banjsku u nedjelju sukobivši se s policijom i zabarikadiravši se u srpskom manastiru. Policija je preuzela nadzor nad manastirom u nedjelju, nakon što su poginula trojica napadača i jedan policajac.

Kosovski premijer Albin Kurti ustvrdio je da je teško naoružanu skupinu profesionalno uvježbala, isplanirala, politički podržala i materijalno financirala i logistički pomogla Srbija.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić zanijekao je Kurtijeve optužbe da je Beograd orkestrirao napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 01:32