'ČIŠĆENJE DUŠE'

Obiteljska tragedija u Japanu: Djevojčica (13) se ugušila vodom tijekom egzorcizma

Majka je pozvala hitnu pomoć kada je djevojčica već pala u nesvijest, no bilo je prekasno. Liječnici su je proglasili mrtvom vrlo rano sljedećeg jutra
 AP

Trinaestogodišnja djevojčica iz Japana ugušila se tijekom egzorcizma nakon što su je svećenik i njezin otac remenjem vezali za stolac te joj vodom polijevali lice pokušavajući tako 'istjerati zle duhove iz nje', javlja Telegraph.

Policija je privela 56-godišnjeg svećenika Kazuakija Kinoshita i 50-godišnjeg oca djevojčice Atsushija Maishigija pod optužbom da su djevojčici nanijeli smrtonosne ozljede. Egzorcisam se dogodio 27. kolovoza ove godine u mjestu Kumamoto u na jugu Japana.

Majka je pozvala hitnu pomoć kada je djevojčica već pala u nesvijest, no bilo je prekasno. Liječnici su je proglasili mrtvom vrlo rano sljedećeg jutra. Uzrok smrti je gušenje, navodi policija.

Prema navodima lokalnih medija, roditelji su se odlučili obratiti svećeniku nakon što je djevojčica godinama patila od psihičke bolesti koju ni jedan liječnik nije mogao izliječiti. Svećenik je odmah zaključio kako je djevojčica opsjednuta 'zlim duhovima' te da joj je potreban egzorcizam.

Djevojčicu su roditelji odveli do prostorija od svećenikove sekte gdje je kroz 'čišćenje duha' pomoću pumpe za vodu prije smrti prošla i do stotinu puta. Pumpa vadi vodu iz podzemlja te je baca na visinu od 2,5 metara odakle pada na osobu koja sjedi ispod, objašnjavaju lokalni mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 22:12