ANGAŽIRANI I RONIOCI

NOVI TRAG U POTRAZI ZA MLADIĆIMA KOJI SU UBILI MLADI PAR ČIJA JE ROMANSA ZAPOČELA U HRVATSKOJ 'Našli smo čamac, moguće je da su i njime bježali'

 Royal Canadian Mounted Police

Ronilački tim kanadske policije pretražit će sjeverni dio provincije Manitoba u Kanadi nakon što je čamac na vesla za koji se sumnja da su ga osumnjičeni za trostruko ubojstvo Kam McLeod (19) i Bryer Schmegelsky (18) možda koristili kako bi pobjegli policiji pronađen na rijeci Nelson pored grada Gillama, piše The Guardian.

Čamac je uočen u petak poslijepodne pored grada gdje se intenzivno tragalo za odbjeglim sumnjivcima koji se terete za ubojstvo Amerikanke Chynne Deese (24) i Australca Lucasa Fowlera (23), para koji se prije dvije godine upoznao u Hrvatskoj, te Kanađanina Leonarda Dycka (64). "Prošao je kroz brzace i značajno je oštećen", rekao je djelatnik policije. Ćup za vodu pronađen je u blizini čamca.

Premda čamac nije definitivno povezan s McLeodom i Schmegelskim, kanadska će policija pretražiti područje na kojem je pronađen kako bi pronašla nekog tko je povezan s čamcem. Ronilački tim pretražit će relevantni dio rijeke Nelson. Pretraga područja počet će u nedjelju.

McLeodu i Schmegelskom ne može se ući u trag već više od dva tjedna, a za njima se aktivno traga nešto manje od toga. Mladići su 23. srpnja optuženi za ubojstvo Deese i Fowlera, koji su 15. srpnja pored svog plavog kombija pronađeni ustrijeljeni. Dvojac je 25. srpnja optužen i za ubojstvo Dycka, čije je tijelo 19. srpnja pronađeno pored spaljenog kombija koji su Schmegelsky i McLeod koristili tijekom bijega. Policija nije objavila uzrok i vrijeme smrti Leonarda Dycka.

Za odbjeglim sumnjivcima tragalo se do sada u pet provincija, a u potrazi su sudjelovali kanadska nacionalna policija, lokalne policijske snage, vojska i lokalne grupe za sigurnost.

McLeod i Schmegelsky posljednji su puta viđeni 23. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 17:17