FATALNA MULA

'NISAM IMALA POJMA ŠTO IMAM U PRTLJAZI' Bivša Berlusconijeva tajnica uhvaćena sa 24 kg kokaina

 Twitter

Kad je opazila da je na rimskom aerodromu u Fiumicinu čekaju financi, dobrodržeća bivša manekenka Federica Gagliardi (31) briznula je u grčevit, isprekidan plač.

“Smjestili su mi ga!”, zavapila je - ali nije izazvala ni smijeh, kao zeko Roger, a ni sućut. Doletjela je iz Caracasa, imala je u kabinskoj prtljazi jedan kovčežić na kotačićima i jednu omanju naprtnjaču, a u njima, uz nešto malo odjeće i ručnika, 21 paket lijepo omotan celofanom i ljepljivim trakama. A u njima, rekla je vaga, 24 kilograma kokaina, za što nije problem utržiti oko šest milijuna eura, ako se prodaje na rimskom ili napuljskom tržištu. Naime, Gagliardi je imala avionsku kartu iz Caracasa do Napulja, s presjedanjem u Rimu, ali je ondje putovanje prekinuto.

Pomoćna tajnica

Plakala je da nije imala pojma što joj je u prtljazi, da joj je to netko uvalio a da nije bila svjesna. E, čak bi i Mike Tyson opazio da tegli 24 kilograma više, nekmoli vitka “dama u bijelome”, kako su je nekada prozvali novinari.

Bila je, naime, tako odjevena u Torontu, kamo ju je na sastanak G20 odveo 2010 tadašnji premijer Silvio Berlusconi. Letjela je s njime i u Brazil i u Panamu, za novac poreznih obveznika, jer ju je premijer uvrstio u službeno izaslanstvo kao pomoćnu tajnicu. Molila me da stažira u međunarodnim odnosima, objašnjavao je tada Berlusconi, a novinari su se namah sjetili neke Clintonove stažistice, epohalne guske Monice. Sjetila se valjda i Gagliardi, jer je tada novinarima objašnjavala: “Nisam guska, govorim tri jezika”.

Diplomatski letovi

Nakon toga bila je, opet za porezni novac, u upravi Oblasti Lacija dok je njome predsjedala Berlusconijeva (politička) izabranica Renata Polverini. Povratak u međunarodne vode stajat će Federiciu Gagliardi slobode.

“Trgovci drogom nerijetko koriste diplomatske letove. Jesu li tome služili i Berlusconijevi?”, pita se sada Roberto Saviano, ne samo zlobno.

U ergeli žena iz polusvijeta kojima se okruživao napudrani moćnik, ovo nije prva zapljena kokaina. Doduše, samo 18 kilograma krila je Marysthell Polanco one iste 2010 u znamenitoj harem-kući u Ulici Olgettini br. 65. Znamenita Sabina Began (-ović), koja je svog ljubavnika Silvija tetovirala na gležnju, lijepo se družila s kosovskim švercerom droge Bashkimom Nezirijem.

Adonis u postelji

Mafijaše su kao dragane imale i Eleonora De Vivo iz Milana i Patrizia D’Addario, prostitutka iz Barija, koja je snimila Berlusconijeve telefonske pohvale poslije ševne noći “u Putinovu krevetu”. Kokain je uza se imao i Massimo Spada, još jedan od Berlusconijevih mafijaških vrtlara u Arcoreu, koji je ostatak čuvao baš ondje, u vrtlarskoj kućici.

Jedino za Berlusconija još ne znamo je li i sam povukao koju crtu. A njegove cure? Lako je shvatiti da im je trebalo nešto da izdrže takva Adonisa u postelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 13:56