NEDOKUČIVI MISTERIJ

Ni policija nije znala kako je nestao 6. ožujka prije 8 godina, a sada je sve šokirao hitan poziv: ‘On ne govori!‘

Ne zna se gdje je Farias bio tijekom godina niti kako je došlo do poziva koji ga je ponovno spojio s obitelji zbog toga što je neverbalan

Rudolph ”Rudy” Farias

 Texas Center for the Missing/

Muškaraca iz Houstona koji je nestao kao tinejdžer prije više od osam godina, policija je pronašla kako spava ispred lokalne crkve. Nestanak Rudolpha Rudyja Fariasa prijavljen je 6. ožujka 2015. godine, a 29. lipnja ove godine policija je primila hitan poziv i po dolasku potvrdila da se radi o nestalom muškarcu, piše CNN.

Ne zna se gdje je Farias bio tijekom godina niti kako je došlo do poziva koji ga je ponovno spojio s obitelji zbog toga što je neverbalan. Njegova majka Janie Santana rekla je da prima njegu koja mu je potrebna da prevladava traumu. Rudyja je pronašao dobri Samaritanac koji je nazvao hitnu, navodi se u priopćenju obitelji, dodajući da nemaju drugih informacija o njegovom slučaju.

Nakon što su ga službenici pregledali, muškarac je odbio otići u bolnicu te je njegova majka potpisala obrazac koji mu je omogućio ostanak s obitelji. Teksaški centar za nestale nije htio komentirati okolnosti u kojima je Rudy pronađen, već su samo kratko poručili da je fokus na nestaloj osobi i njegovoj obitelji.

- Naša misija je podržati obitelji čiji su voljeni nestali, Rudy Farias nestao je prije osam godina i sad je na sigurnom. U Teksaškom centru za nestale nastavljamo podržavati obitelji pružajući im nadu i iscjeljivanje, rekla je Melissa Rangel za CNN u ponedjeljak.

Farias, koji je tad imao 17 godina, šetao je svoja dva psa u sjeverozapadnom Houstonu kad je nestao. U rujnu 2018. policija je dobila informaciju da spava iza kuće člana obitelji no nije pronađen. Prema Nacionalnom centru za nestalu i iskorištavanu djecu, FBI-u je 2022. podneseno gotovo 360 000 prijava nestale djece.

Istražitelji su zakazali razgovor s Fariasom za srijedu, a cijeli je slučaj i dalje pod istragom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:43