PANIKA U SRBIJI

Nepoznati dronovi letjeli iznad srbijanskih vojarni? ‘Vučić je digao MiG-ove i naredio da ih unište‘

Vučić se na ovakav potez odlučio nakon incidenta koji se dogodio na području iznad Merdara i u okolini Raške

Aleksandar Vučić

 Valeria Mongelli/Hans Lucas Via Afp

Predsjednik Srbije i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Aleksandar Vučić "izdao je danas službenu naredbu da sve neprijateljske bespilotne letjelice na teritoriju središnje Srbije budu istog trenutka uništene", objavili su srbijanski mediji.

Vučić se na ovakav potez odlučio nakon navodnog incidenta koji se dogodio na području iznad Merdara i u okolini Raške, gdje su navodno uočeni nepoznati dronovi koji su nadgledali vojarne i položaje Vojske Srbije, kako je neslužbeno potvrđeno Radio-Televiziji Srbije.

- S ciljem sprečavanja nastavka neprijateljskih aktivnosti podignuti su srpski "migovi 29" u akciji praćenja i eventualnog napada na neprijateljske letjelice. Nedugo zatim, uočeni objekti napustili su zračni prostor središnje Srbije. Da to nisu učinili bili bi uništeni jer je vrhovni zapovjednik izdao naredbu da se odmah djeluje protuzračnim oružjem, piše RTS.

Inače, srbijanski ministar obrane Miloš Vučević izjavio je danas da je Vučić izdao naredbu da vojska Srbije bude u pripravnosti.

"Ne pripremamo se za rat, ali ne smijemo biti nepripremljeni", rekao je Vučević i dodao kako nitko ne želi sukobe s Prištinom.

Nove napetosti između Beograda i Prištine ponovno su dospjele u prvi plan nakon što je u ponoć u noći na utorak istekao rok koji je kosovska vlada ostavila za primjenu odluke o zamjeni registarskih tablica izdanih u Srbiji, koje koriste Srbi na Kosovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:39