GRAĐANI PRESTRAVLJENI

Nepoznata žena dolazi na kućne adrese i traži djecu, zna i njihove osobne podatke, roditelji uznemireni i zabrinuti

Njemačka policija upozorava na lažnu socijalnu radnicu koja na prevaru želi ući u domove

Policija upozorava na lažnu socijalnu radnicu koja je u nekoliko slučajeva pokušala na prijevaru ući u obiteljske stanove i kuće te je tražila djecu

 /Afp

Pojava nepoznatih ljudi koji dolaze na kućna vrata često je uznemirujuća. Ako su na meti tih nepoznatih osoba djeca, sve dobiva dodatnu dimenziju, prenosi Slobodna Dalmacija.

Policija upozorava na lažnu socijalnu radnicu koja je u nekoliko slučajeva u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna-Rajna Vestfalija pokušala na prijevaru ući u obiteljske stanove i kuće te je tražila djecu. Identitet žene još nije utvrđen, zna se samo kako je riječ o starijoj osobi. Nije poznato niti je li žena htjela odvesti djecu sa sobom i što je zapravo željela učiniti.

image

Geldern (ilustracija)

Werner Otto/Alamy/Alamy/Profimedia/Werner Otto/alamy/alamy/profimedia

Posljednji slučaj dogodio se u četvrtak u Geldernu, u okrugu Kleve. Žena je došla na adresu obiteljske kuće i dadilji koja joj je otvorila rekla kako dolazi iz Ureda za socijalnu skrb mladih te želi vidjeti dječaka. Znala je osobne podatke djeteta. Dadilja nije povjerovala u njezinu priču, zatvorila je vrata i nazvala Ured za socijalnu skrb mladih pa je ubrzo postalo jasno kako je žena lagala, piše Fenix-magazin.

– Ta je gospođa rekla našoj dadilji da dolazi iz Klevea, da je socijalna radnica i želi ući u kuću. Znala je koliko moj sin ima godina i kada mu je rođendan, rekla je zabrinuta majka.

Nije poznato odakle ženi podaci o dječaku.

Roditelji su zabrinuti jer se slučaj s ženom koja je dolazila na kućne adrese i predstavljala se kao socijalna radnica ponovio nekoliko puta u kratko vrijeme.

Policija poziva u pomoć građane

– Bilo bi od pomoći kada bismo mogli brzo dobiti opis osobe ili druge informacije u takvim slučajevima kako bismo istražili slučaj, rekla je Corinna Saccaro iz policijskog ureda za tisak u okrugu Kleve za Rheinische Post.

Slučaj u Geldernu podsjeća na incidente iz Ruhrske oblasti prije nekog vremena. U kolovozu 2022. dvije su žene navodno radile u uredu za socijalnu skrb mladih u Neumühlu i Hambornu i htjele ući u stanove. Tada je ured za socijalnu skrb mladih u Duisburgu izričito upozorio da se stranci ne puštaju u stan.

Bilo je i drugih slučajeva u Duisburgu 2019. godine. Muškarac i žena pretvarali su se da su zaposlenici ureda za socijalnu skrb i tražili najmlađe dijete. Kako je priopćila policija, tada nije bilo jasno radi li se o pokušaju otmice djeteta ili o prijevari da bi se ušlo u tuđi stan, piše Fenix-magazin.

Policijski službenici okruga Kleve zaista imaju ozbiljan zadatak da uhite i ispitaju osobu koja se lažno predstavlja kao socijalna radnica i tako spriječe uznemirenost roditelja i javnosti. Djeca su u pitanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:11