POVRŠNI BROWN

Nepismeni premijer ispričao se majci poginulog vojnika

Britanski premijer Gordon Brown ispričao se majci vojnika koji je poginuo u Afganistanu zbog nepismenog pisma sućuti koje joj je poslao

LONDON - Majka vojnika poginulog u Afganistanu Jacqui Janes primila je od britanskog premijera Gordona Browna rukom napisano pismo sućuti.

Veliko razočaranje

Prvotno oduševljenje primljenim pismom ubrzo se pretvorilo u veliko ogorčenje i bijes prema premijeru koji je pokušao biti suosjećajan, a po načinu na koje je pismo napisano evidentno je da ga nije bilo briga, te da ga je napisao brzopleto i ovlaš.

Poginulog grenadira Jamia Janesa prekrstio je u Jamsa, a nastavio je gotovo nečitkim rukopisom s brojnim gramatičkim pogreškama i riječima koje nije završio do kraja.

Elementarne pogreške

U pisanju je brzopleti premijer napravio najelementarnije pučkoškolske gramatičke pogreške tako da je napisao greatst umjesto greatest, condolencs umjesto condolences, you umjesto your, collegaus umjesto collaegues i securliity umjesto security.

Uz elementarnu nepismenost, pismo je završio ponavljanjem. U pretposljednjoj rečenici izrazio je iskrenu sućut, a u posljednjoj je napisao “iskreno vaš Gorodn Brown”.

‘Neću više nikad’

Majka poginulog vojnika smatra da je to pismo ravno uvredi i da pokazuje kakva je uistinu briga za vojnike koji daju svoje živote za interese Velike Britanije.

Prema njenim riječima, više bi voljela da je dobila strojem točno napisanu dopisnicu, nego rukom napisano premijerovo pismo kojim se izražava lažna sućut.

Premijer Brown uvidio je pogrešku i telefonom osobno kontaktirao s majkom poginuloga grenadira.

Duboko joj se ispričao i obećao da više nikada neće napraviti sličnu pogrešku, te da će obiteljima poginulih posvetiti veću brigu.

Do sada su u borbama u Afganistanu poginula 232 britanska vojnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 03:16