KRVAVI POHOD

‘Neonacist‘ iz Rotterdama djevojčicu je likvidirao zbog bizarne osvete!? Ono što su našli na mobitelu je zastrašujuće

Žena koju je ubio bila je ta koja ga je prijavila za zlostavljanje životinja, zbog čega je bivši student izgubio posao i mjesto na sveučilištu

Drama u Rotterdamu

 /Afp/ Screenshot Twitter

Nizozemski student Fouad L. (32), koji je ubio 14-godišnju djevojčicu, njezinu majku i sveučilišnog profesora u dvostrukoj pucnjavi u Rotterdamu, bio je neonacist i alkoholičar koji se često svađao sa svojim predavačima. Bivši student Erasmusa prvo je upao u kuću i otvorio vatru te ubio 39-godišnju ženu i teško ranio njezinu 14-godišnju kćer, koja je kasnije umrla u bolnici.

Napadač se potom prebacio u medicinski centar Erasmus, gdje je usmrtio 43-godišnjeg profesora pa zatim zapalio drugi dio spomenute ustanove.

Nakon uhićenja saznalo se da je Fouad L. imao duboko problematičnu prošlost, a 2021. bio je osuđen jer je u pijanom stanju šutirao i mučio svojega kunića, kojega je veterinar na kraju morao uspavati kako bi mu skratio muke.

Lokalni mediji javljaju kako je upravo žena koju je ubio bila ta koja ga je prijavila za zlostavljanje životinja, zbog čega je bivši student izgubio posao i mjesto na sveučilištu. Policija to sad istražuje kao mogući motiv za krvavi pohod, prenosi Daily Mail. Za spomenuto zlostavljanje životinje dobio je kaznu u obliku društveno-korisnog rada u trajanju od 40 sati.

Policajci su prilikom uhićenja 2021. u njegovu domu, koji su opisali kao "prljav i pun životinjskog izmeta", pronašli dva samostrela. Fouad L. tad im je rekao kako "često zaboravlja što radi kad je pijan", a požalio se i kako pati od depresije te ovisnosti o alkoholu, no ne uzima nikakve lijekove za svoje stanje.

Osim toga, ubojica je na svom telefonu imao fotografije izbodenih ljudi, kao i nacističke materijale. Na internetskoj stranici 4chan, koja se povezuje s krajnjom desnicom, često je objavljivao rasne uvrede na račun Židova i crnca, a u nekoliko navrata napadao je i bivše profesore na sveučilištu.

- Sveučilišno osoblje stalno me napadalo i svoj bijes iskalio sam na kuniću... Mučilo me to što sam nepravedno suspendiran... Učinio sam to što sam učinio zbog smrtonosne razine alkohola u krvi i duboke traume zbog suspenzije, to sranje gurnulo me preko ruba. Brutalno mučenje može navesti čovjeka na takve radnje - pisao je na 4Chanu.

Fouad L. također je bio izveden pred sud jer je navodno pucao u prsa golubu, no sudac je taj slučaj odbacio zbog nedostatka dokaza. Priveden je i nakon što je šutao te bacao psa po svome vrtu, što su svjedoci i snimili, no nije poznato je li u tom slučaju ikad osuđen za zlostavljanje životinja.

Ubojica je tvrdio kako ga stalno suspendiraju sa sveučilišta jer se "ne može povezati niti s jednim od profesora ili studenata".

- Previše sam inteligentan za njih, ja sam vidoviti genij - stoji u jednoj od njegovih bizarnih objava.

Potvrđeno je kako su majka i kći, koje su napadnute u svojoj kući, živjele u blizini osumnjičenika na Heirman Dullaertpleinu, u blizini centra Rotterdama.

Fouad će vjerojatno biti izveden pred sud u ponedjeljak ili utorak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:37