KAO PAS MEDO

‘Ne znam što bih rekao...‘: Kaznili penzionera jer mu je pijetao prerano svakog jutra kukurikao

Pijetao imena Carlino jako je razljutio susjede pa su njega i njegovog vlasnika prijavili policiji
Ilustracija
 -/Huber Images/Profimedia

Jedan je talijanski penzioner kažnjen pozamašnom novčanom kaznom zato što je njegov pijetao - kako to pijetlovi i inače rade - kukurikao i budio susjede ranom zorom, piše Guardian.

Na vrata Angela Bolettija (83) u mjestu Castiraga Vidardo u Lombardiji, banula je policija kako bi se uvjerili da su pritužbe njegovih susjeda istinite, to jest da pijetao imena Carlino kukuriče svakoga jutra u 4:30.

Boletti je bio iznenađen i bijesan kad mu je uručena kazna od 166 eura. U objašnjenju kazne pisalo je da je prekršio pravilo prema kojemu se životinje smiju držati na udaljenosti od najmanje 10 metara od susjedovih vrata. Inače, Boletti je raspjevanog Carlina držao u kavezu u dvorištu.

- Ne znam što bih rekao. Pa je li to bilo potrebno?, kazao je Boletti za lokalne novine, Il Cittadino.

Boletti je objasnio kako je Carlino živio u njegovom dvorištu deset godina, nakon čega je preseljen kod jednog prijatelja jer su se susjedi žalili na njegovo kukurikanje. Pijetao se tek nakratko vratio u Balottijev vrt na čuvanje jer je njegov novi vlasnik otišao na 20-dnevni godišnji odmor.

Boletti, inače umirovljeni zidar, na kaznu će se žaliti.

- Trebali su me ranije upozoriti na to pravilo o udaljenosti. Nisam razumio, kaže umirovljenik. - No neću se na ovome zaustaviti! Kontaktirat ću policiju, prefekta, svakoga... I to ne samo zbog pijetla. Izrezali su mi moju privatnu živicu i sad se ovdje ljudi parkiraju. To sam prijavio, ali bez odgovora, kaže Boletti.

Načelnica Castiraga Vidarda Emma Perfetti kaže da nije bilo drugog rješenja nego reagirati na ovaj način jer se na glasnog pijetla žalilo 'jako puno ljudi'.

Dodala je i kako zna da pijetao živi kod Bolettija i duže od 20 dana.

- Nije u redu prema polovini susjedstva da ih se budi svake zore u 4:30, kazala je Perfetti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:33