IMA 17 GODINA

Ne može hodati ni govoriti, hrani se kroz cjevčicu - i oteo ju je Hamas. Obitelj je na rubu očaja: ‘Preklinjemo vas...‘

- Preklinjem Hamas da dopuste mom ocu da se brine o Rut, on je jedini koji zna što joj treba, poručila je njezina sestra Yamit

Rut i Yamit Perez s ocem na Supernova festivalu

 Yamit Perez, Facebook/

Teroristi Hamasa su oteli 17-godišnju djevojku koja ne može hodati ni govoriti, a obitelj ju hrani kroz cjevčicu. Oteta je na glazbenom festivalu Supernova na kojem je Hamas ubio više od 260 ljudi.

Rut Perez ima mišićnu distrofiju. Ona i njezin otac su nestali nakon glazbenog festivala na koji su upali militanti Hamasa 7. listopada.

Njezina sestra Yamit je na društvenim mrežama pozvala sve koji imaju informacije o Rut i ocu da se jave. Ona se spasila jer je s prijateljima ranije otišla s festivala, prenosi Daily mail.

Od tada moli Hamas da dopusti njezinom ocu da se brine za Rut, ako su još uopće živi.

Yamit (20) i njezina majka Elinor, koja se također koristi invalidskim kolicima, bile su među stotinama obitelji koje su se okupile u Tel Avivu kako bi se informirale o 150 talaca koje je Hamas odveo u Gazu.

- Preklinjem Hamas da dopuste mom ocu da se brine o Rut, on je jedini koji zna što joj treba, rekla je Yamit za The Times.

Dodala je da sestru nikad nije vidjela tako sretnu kao kad je plesala u kolicima na Supernova festivalu.

Nakon što je Yamit otišla s prijateljima, nije se čula s ocem i sestrom, a nakon toga su naoružani napadači s jurišnim puškama upali na festival u kamionetima i neselektivno počeli pucati na ljude.

U jednoj poruci na društvenim mrežama Yamit je napisala:

- Vjerujem u Boga i Bog je uvijek sa mnom. I on održava mog tatu i sestru na životu. Pomozite mi da ih pronađem.

U drugom statusu se obratila ocu:

- Dragi moj oče, ako ovo vidiš, gdje god da jesi, samo se nadam da ne patiš. Obećao si da ćeš doći kući s Rut. Počinjem žaliti što nisam ostala tamo s tobom i štitila te kako samo ja to znam, napisala je.

U napadu na Supernova festival ubijeno je više od 260 ljudi, a ima i otetih. Od tada je Hamas objavio video snimke nekih talaca. Oteli su izraelske vojnike, bake, čak i bebe i malu djecu. Tvrde i da je 13 taoca ubijeno u izraelskim zračnim napadima na Gazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:10